Liverpool

liverpool

In deze stad in het Noord-Westen van Engeland zijn twee traditierijke clubs te vinden. Liverpool en Everton behoren al jarenlang tot de top van het Engelse voetbal. Liverpool won in 2004 zelfs nog de Champions League door in de finale de Italiaanse grootmacht AC Milan te verslaan. Beide clubs hebben fans over de hele wereld. Liverpool heeft zelfs honderden officiele fanclubs, waaronder 1 in Nederland. Welke voetbalfan heeft er nu nog nooit gehoord van de thuishavens van beide clubs: Anfield Road (Liverpool) en Goodison Park (Everton)? De stadions aan de Merseyside.

Wie Liverpool zegt, zegt ook direct The Beatles. Deze legendarische band zal voor altijd aan Liverpool verbonden blijven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de luchthaven van de stad John Lennon Airport heet en Liverpool in het centrum van de stad een schitterend museum (The Beatles Story- A new magical experience) van de ‘Fab Four’ kent. Fans kunnen ook deelnemen aan een van de vele nostaligische tours zoals de Magical Mystery Tour die onder meer Penny Lane en Strawberry Fields aandoet.

Liverpool werd juni 2003 gekozen tot culturele hoofdstad van 2008. Het zal de stad, waarvan het havengebied in 2004 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst werd geplaatst, alleen nog maar meer aanzien geven. Over het havengebied gesproken. Het was de maritieme hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, na een verval is de haven nu weer helemaal terug! Zo is er het grootste maritieme museum van Europa, het Merseyside Maritime Museum aan het Albert Dock. Ook zijn er diverse uitgaansmogelijkheden, niet voor niets is het clubcircuit van Liverpool trendsettend voor heel Europa. Zo is er de hippe Baby Cream club bij het Albert Dock. Andere clubs die zeker een bezoek waard zijn: The Cavern Club, Baa Bar, Arena en Modo. Eigenlijk zijn er diverse uitgaanstraten en pleinen in Liverpool.

Liverpool Clubs

© 2013 Voetbalreizen.nl


U wordt nu doorverwezen naar partnerwebsite VoetbalTravel.nl