Milaan

milaan Milaan is de op één na grootste stad van Italië en ligt in het Noorden van het land. Het is het zakencentrum van het land, de inwoners van Milaan worden in de rest van het land als kil en zakelijk beschouwd. Het kan allemaal wel zijn maar Milaan, de hoofdstad van Lombardije, is een van de meest welvarende gebieden in Italië.

De stad kende door de eeuwen heen vele overheersers. Milaan, de naam komt van het Latijnse woord Mediolanum, heeft in haar straatbeeld en gewoontes vele dingen van andere volken.

Door de eeuwen heen bestuurden onder meer de Romeinen, de Fransen, de Spanjaarden en de Oostenrijkers de stad. Door Milanezen wordt beweerd dat de schnitzel uit hun stad komt, het is dus niet de Wiener Schnitzel maar Cotoletta alla Milanese. Het is in ieder geval een heerlijk gerecht zoals ook Risotto ala milanese, rijst met een gele saus, typisch iets uit Milaan is.

Milaan heeft een groot aantal hotspots. De Duomo, de dom, mag zeker niet worden vergeten. Het is een van de toonbeelden van deze stad, de bouw van deze dom duurde ruim vijf eeuwen. Ook nu staat de Duomo weer in de stijgers, een Milanees weet bijna niet anders dat er wordt gewerkt aan hun dom. De Duomo, gelegen aan het grote plein Piazza del Duomo is voor toeristen vrij toegankelijk. Toegang tot de dom zal worden ontzegd aan mensen met een korte broek, kort rokje of waar de armen totaal bloot zijn. Tassen worden sinds de aanslagen in Amerika worden gecontroleerd.

Nog geen vijftig meter van de Duomo (metrostation Duomo) is ook de Galleria Vittorio Emanuele II. Een negentien eeuws gebouw dat in het verleden werd gebruikt voor evenementen nu zijn diverse winkels gevestigd in deze galleria. Verschillende modemerken hebben hier hun winkel, helaas is sinds enkele jaren ook een etablissement van McDonalds hier gekomen wat afbreuk doet aan deze schitterend galleria. Aansluitend aan de Galleria ligt ook nog La Scala, sinds 1778 een van de meest bekende operagebouwen ter wereld. In de straat tussen de Duomo en de Galleria Vittoria Emanuele II, de Corso Vittorio Emanuelle zijn diverse winkels te vinden, waaronder het meest bekende warenhuis van Milaan La Rinascente. Op de zevende etage van dit warenhuis is een café/restaurant gevestigd waar je een schitterend uitzicht hebt over de dom. Wanneer je nog verder loopt kom je uiteindelijk uit op de Via Monte Napoleone en haar zijstraten, je kan ook uitstappen bij de metrostations San Babila of Montenapoleone. Onder meer Armani, Gucci, Dolce & Gabbana, Prada en Louis Vuitton hebben hier een of meerdere winkels. Voor Armani en Versace is Milaan zelfs hun officiële thuisbasis.
Milaan herbergt ook twee van de grootste clubs uit de Serie A, te weten AC Milan en Inter Milaan.

Milaan Clubs

© 2013 Voetbalreizen.nl


U wordt nu doorverwezen naar partnerwebsite VoetbalTravel.nl