Munchen

munchen De derde stad van Duitsland is met 1,3 miljoen inwoners München. De stad ligt helemaal in het Zuid-Oosten van Duitsland verstopt. München heeft in haar centrum verschillende musea. Door de aanwezigheid van universiteiten is het nachtleven van de stad levendig te noemen. Het komt dan ook steeds vaker voor dat mensen een stedentrip naar het zuiden van Duitsland overwegen.

Trots van de stad is de Duitse recordkampioen Bayern München met haar imposante nieuwe stadion, de Allianz Arena. Het stadion biedt plaats aan 69.300 fans en was ook een van de stadions die gebruikt werd voor het WK in Duitlsand en heeft een bijzonder Oranje tintje. Een voetbalreis naar deze Duitse stad is zelf heel makkelijk via internet te boeken! Op Voetbalreizen.nl is het nu zelfs mogelijk om arrangementen te boeken.

Bayern München heeft sinds enkele seizoenen voor het eerst in haar historie een buitenlandse aanvoerder en dat is nog wel een landgenoot van ons. Mark van Bommel mag zich de captain van deze Rekordmeister noemen. Eerder was Roy Makaay lange tijd de gevierde man bij Bayern vanwege zijn vele doelpunten. Vanaf 1998 was Bayern zelfs al acht keer de sterkste in de Bundesliga. Bayern is een van de vier clubs in Europa die alle grote prijzen heeft weten te winnen. Bayern won de Eurocup 1 / Champions League bijvoorbeeld vier maal, voor het laatst in 2001. In 2011 was Bayern nog dichtbij een nieuwe CL-titel, in de finale bleek Inter helaas te sterk.

Munchen Clubs

© 2013 Voetbalreizen.nl


U wordt nu doorverwezen naar partnerwebsite VoetbalTravel.nl