Newcastle

Newcastle Newcastle upon Tyne, vaak afgekort tot Newcastle, is een van de steden waarbij het overgrote deel van de mensen direct denkt aan de gelijknamige voetbalclub Newcastle United. Deze stad ademt voetbal uit tegelijkertijd heeft Newcastle echter ook nog veel meer te bieden, zoals een bruisend nachtleven. Het uitgaanscircuit hoort volgens de kenners bij de top tien van de wereld en dat is dus wel een bezoekje waard.

De omgeving van Newcastle kent een rijke historie. Zo is er de Hadrianuswal, een van de oudste bouwwerken uit heel het Verenigd Koninkrijk die is gebouwd door de Romeinen. Ook de Noorse vikingen hebben in de omgeving van Newcastle een schitterend bouwwerk achtergelaten: de Kathedraal van Durham. In de middeleeuwen was Newcastle een belangrijke vestingstad bij de Noordelijke grens tussen Engeland en Schotland.

Momenteel is Newcastle een stad van ruim 250.000 inwoners. Een inwoner van Newcastle wordt een Geordie genoemd. Ook het in de stad gesproken dialect waar voor buitenstaanders bijna geen touw aan vast is te knopen wordt Geordie genoemd. De trots van de stad is Newcastle United die door de Geordies The Magpies worden genoemd.

© 2013 Voetbalreizen.nl


U wordt nu doorverwezen naar partnerwebsite VoetbalTravel.nl