Sevilla

sevilla Sevilla is een van de meest historische steden van Spanje en is daardoor ook overal ter wereld bekend van maar de stad heeft zo veel meer te bieden. Sevilla wordt gezien als het echte Spanje en nergens in het land wordt de flamenco zo passioneel gedanst als hier. Er is echter meer. Zo herbergt deze stad in het Zuiden van Spanje twee voetbalclubs: Sevilla FC en Real Betis Balompié SAD. Sevilla won bij het honderdjarige bestaan van de club in 2006 nog de UEFA Cup en deed dit een seizoen later nog eens over door deze beker opnieuw te winnen.

De stad kende door de eeuwen heen verschillende bezetters en dat is aan het centrum van Sevilla goed te merken. Zo zijn er in de historische stad nog overblijfselen te vinden van het Romeinse rijk maar ook van de Moren. In de zestiende eeuw werd Sevilla uiteindelijk de belangrijkste haven van het koloniale Spanje. Sevilla groeide uit tot de meest welvarende stad van het Spaanse rijk.

Nog altijd is Sevilla het culturele en intellectuele centrum van Spanje. De Kathedraal van is misschien wel het uithangbord voor cultureel Sevilla. De Catedral de Santa Maria de la Sede is een van de grootste gotische kathedralen ter wereld. Oorspronkelijk was het een moskee, in de vijftiende en zestiende eeuw is deze compleet verbouwd en is de minaret veranderd in 103 meter hoge klokkentoren. De kathedraal is door toeristen te bezoeken. Naast de kathedraal kent Sevilla diverse musea waaronder het Archeologisch Museum en het Archivo de Indias museum. Het laatstgenoemde museum beschikt over een groot aantal waardevolle documenten over de geschiedenis van het Amerikaanse continent.

Sevilla Clubs

© 2013 Voetbalreizen.nl


U wordt nu doorverwezen naar partnerwebsite VoetbalTravel.nl