5 geweldige uitstapjes in Milan

De mooie en historische stad Milaan heeft zoveel meer te bieden dan alleen voetbal. Naar een wedstrijd gaan is natuurlijk een must, maar als je wat langer dan 90 minuten in deze prachtige stad wilt doorbrengen, dan volgen er hier vijf uitstapjes die je eigenlijk niet mag missen.

Ga naar een wedstrijd in het San Siro

Natuurlijk mocht dit niet op de lijst ontbreken. Het gaat tenslotte om voetbal. Je denkt misschien dat je nog alle tijd van de wereld hebt om een van de Milanese clubs in dit wereldberoemde stadion te zien spelen, maar dat is niet zo. Het San Siro wordt namelijk in 2026 volledig afgebroken en daarna herbouwd.

Enkele topvoetballers hebben daar in het verleden op het beroemde gras mogen spelen. Ronaldo, Lothar Matthaus en Paolo Maldini, om er maar een paar te noemen. Daardoor hebben zowel Inter als AC Milan elke trofee gewonnen die er te winnen valt.

Een rondleiding door dit stadion biedt de mogelijkheid om in de voetsporen van kampioenen te treden. Niet alleen krijg je de prachtige 10 Champions League trofeeën te zien, waarvan er drie door Inter zijn gewonnen en 7 door AC Milaan. Je krijgt ook de gelegenheid om de kleedkamers te bewonderen, om tijd door te brengen in de dug-out en het gras aan te raken. Dit alles onder begeleiding van een professionele en deskundige gids daar ter plekke.

Op een wedstrijddag word je getrakteerd op een voetbalshow met Lautaro Martinez, Theo Hernandez en Rafa Leao. Zorg ervoor dat je vooraf iets lekkers koopt bij de vele eet- en drinkstandjes buiten het stadion.

Duomo Di Milano

Geen reis naar Milaan is compleet zonder een bezoek aan deze beroemde kathedraal. Je kunt hem ook niet over het hoofd zien, zo groot is hij! Het is onbekend wanneer de bouw van dit enorme gotische gebouw precies is begonnen, maar men schat dat deze kathedraal meer dan 600 jaar oud is.

Hij is pas in 1965 op de Piazza del Duomo voltooid. Leonardo da Vinci werd hoogstpersoonlijk aan het eind van de vijftiende eeuw ingehuurd om aan het gebouw te werken.

De binnenkant van deze kathedraal is net zo prachtig als de buitenkant. Enorme glas-in-loodramen en onberispelijke marmeren vloeren zullen je overweldigen als je dit gebouw met zijn pracht en praal in je probeert op te nemen. Het ongelooflijke atrium is geschikt voor koningen, koninginnen en pausen.

Wij adviseren je om de Duomo met een gids te bezoeken. Een standaard rondleiding kost € 27 voor volwassenen en € 17 – € 19 voor kinderen onder de 18 jaar. Als je liever een privérondleiding wenst, dan is deze te boeken voor € 38. Ga er in ieder geval naar toe, want dit culturele erfgoed moet je gezien hebben.

Galleria Vittorio Emanuele II

New York, Londen, Parijs en Milaan zijn de fashionhoofdsteden van de wereld, en de Galleria Vittorio Emanuele II is een van de belangrijkste redenen waarom deze stad in Noord-Italië op die lijst staat. Waarom trakteer je jezelf niet voor of na een wedstrijddag op een dagje shoppen?

Voetbal en mode zijn op zoveel manieren met elkaar verbonden, kijk maar naar de laatste samenwerking van AC Milan met Off-White. Bezoek een van de beroemdste winkelcentra ter wereld en gun jezelf zo’n prachtig Milan-shirt voor op het veld.

Recht tegenover de Duomo vind je de Galleria Vittorio Emanuelle II, nog zo’n ongelooflijk architectonisch hoogstandje. Bewonder hier het prachtige plafond van metaal en glas en de glanzende marmeren vloeren, waarover je bijna niet durft te lopen.

Deze Galleria is niet alleen bedoeld om er te winkelen. Naast de bekende merken vind je er ook de beste bars en cafés van de stad. Het is dan ook de perfecte plek voor een hapje voor of na de wedstrijd. Naarmate de avond vordert, wordt het hier steeds drukker en ontstaat er een unieke sfeer. Beleef hier je perfecte avondje uit met vrienden, familie of partners.

Teatro alla Scala

Het San Siro mag dan wel een van ’s werelds beste voetbaltheaters zijn, het Teatro alla Scala is daarentegen een van de beste in meer traditionele zin. In plaats van Ronaldinho’s snelle pasjes, word je hier getrakteerd op een hele andere show.

Het Teatro alla Scala, geopend in 1778, werd toen al snel de thuisbasis van de opera in Milaan. Tot op de dag van vandaag kun je hier van vooral traditionele opera’s genieten, die altijd voor middernacht zijn afgelopen.

Er is wel een strikte dresscode voor degenen die een voorstelling in het Teatro alla Scala willen bijwonen. Bezoekers in t-shirts of korte broeken worden hier niet toegelaten. Als je zin hebt in een operavoorstelling, dan zul je je Romelu Lukaku-shirt dus in het hotel moeten achterlaten.

Misschien is dit lastig voor je tijdens je voetbalreis, maar achteraf zul je het echt de moeite waard vinden! Het interieur van dit overweldigende theater zal je verrassen met zijn rode, witte en gouden kleuren.

Het Laatste Avondmaal

Het Laatste Avondmaal, een van de beroemdste kunstwerken uit de geschiedenis, toont Jezus Christus en zijn twaalf apostelen op het moment dat hij vertelt dat een van hen hem zal verraden. Deze muurschildering in het Santa Maria delle Grazie in Milaan heeft een enorme historische en culturele betekenis.

Net als het San Siro, zal dit op één na beroemdste werk van Leonardo da Vinci niet lang meer bestaan. Da Vinci was namelijk niet helemaal vertrouwd met de techniek van muurschilderingen en hij had een verkeerde materiaalkeuze.

In tegenstelling tot het San Siro zou het onmogelijk zijn om dit kunstwerk na te schilderen. Neem tijdens je voetbalreis naar Milaan dus de tijd om dit kunstwerk te bewonderen nu het nog kan.

Er is zoveel te zien en te doen in Milaan dat deze lijst uiteraard nog niet af is. Deze stad heeft veel meer te bieden dan alleen voetbal. Boek een voetbalreis, maar bezoek ook andere bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *