5 leuke uitstapjes in Barcelona

1- Ga naar een voetbalwedstrijd

Zowel Camp Nou, de thuisbasis van Barça, als het RCDE-stadion, de thuisbasis van Espanyol, zijn twee geweldige stadions met een goede sfeer en prima services. Bovendien kun je hier een rondleiding in het stadion krijgen of een museum bezoeken. Camp Nou is een van de stadions met de hoogste capaciteit ter wereld. Dit stadion is bijna elke week uitverkocht.

Enkele wedstrijden die we zouden kunnen aanbevelen, zijn de wedstrijden van de Champions League of die tegen grote Spaanse rivalen (zoals Real Madrid, Atlético Madrid of Athletic Bilbao). Het RCDE-stadion is een nieuw en zeer modern stadion. Er hangt hier een geweldige sfeer ondanks dat deze club een stuk kleiner is dan zijn stadsrivaal. Als je echt wilt genieten, dan raden wij je aan om de Derbi Barceloní bij te wonen om de voetbalrivaliteit in deze stad zelf te ervaren.

2-Bewonder de architectuur in deze stad

Het is een cliché om te zeggen dat Barcelona een van de mooiste steden ter wereld is, maar het is wel waar! Architectonisch gezien is deze stad uniek. Je zult overweldigd worden door de schoonheid van zijn gebouwen, parken en straten.

De architect Antonio Gaudí is een van de verantwoordelijken voor de charme van deze stad. Als meesterbrein achter creaties als de Sagrada Familia, het Park Güell of het Casa Milà heeft hij Barcelona een unieke schoonheid gegeven. Natuurlijk moet je voor de toegang tot deze bezienswaardigheden een kaartje kopen, maar zodra je binnen bent, zie je dat dit de moeite waard is geweest. Bovendien krijg je de kans om prachtige foto’s te maken.

3-Ontdek de Catalaanse cultuur

Een van de belangrijkste ervaringen tijdens een reis naar Barcelona is de kennismaking met de kosmopolitische, maar ook patriottische cultuur. Van zijn gebruiken en taal van de inwoners tot de kunst en populaire festivals, de Catalaanse cultuur in Barcelona vind je hier overal.

Hun gebruiken en taal zul je gewoon op straat kunnen ervaren. De Catalaanse kunst en literatuur is echter ook heel kenmerkend voor deze stad, en dat zie je terug in de vele boekhandels en musea, waaronder monumenten en een scala aan architectonische kunst. Tot slot zullen de populaire festivals je vanwege hun grote verscheidenheid weten te verrassen. Zoals bijvoorbeeld Castellers, een uniek spektakel en UNESCO-erfgoed waarin menselijke torens worden gecreëerd! De cultuur van dit gebied zal je ongetwijfeld boeien.

4-Geniet van het eten en drinken

Als je naar Spanje gaat, en in het bijzonder naar Barcelona, moet je je wel realiseren dat dit een unieke en plezierige reis zal worden, die op andere bestemmingen moeilijk te evenaren is. Dit is deels te danken aan de Spaanse manier van leven en grote reputatie op het gebied van het eten, drinken en nachtleven.

In Barcelona zijn er namelijk duizenden bars waar je van de heerlijke, typische gerechten en de beroemde tapas kunt genieten met een lekker drankje of biertje erbij. Voor je dagelijkse verblijf in de stad adviseren wij verschillende plaatsen aan waar je kunt ontbijten, lunchen, dineren en uitgaan.

In de ochtend kun je bijvoorbeeld naar het beroemde Churros in het centrum van Barcelona gaan of, als je het iets minder druk wilt, dan kun je nog altijd een rustig café bezoeken. Voor de lunch kun je naar de markt van La Boqueria aan de Ramblas gaan en de typische gerechten van de verschillende bars proeven. Voor het diner adviseren we de zwarte rijstgerechten aan de rand van de Barceloneta Beach. Als de avond valt, kun je ten slotte naar een van de vele kroegen gaan waar je van het nachtleven kunt genieten onder het genot van een drankje.

5-Bezoek parken, bergen en stranden

Er zijn veel verschillende landschappen in Barcelona. Als je op zoek bent naar een stad die werkelijk alles in zich heeft, dan is Barcelona de “place-to-be”. Met zijn eindeloze stranden zoals de Barceloneta, ongelooflijke bergen waar je zonsondergangen kunt bewonderen, zoals het massief van Montserrat, zul je versteld staan van de schoonheid van dit gebied. Barcelona is ongetwijfeld een van de meest afwisselende steden ter wereld wat landschappen betreft.

Dit waren de 5 uitstapjes in Barcelona die de moeite waard zijn. We hopen dat je achteraf net zo van je reis hebt genoten, als wij van het samenstellen van deze lijst voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *