Voetbalreizen

Voetbalreizen naar de grote Europese competities

Bij Voetbalreizen kun je terecht voor alle topwedstrijden uit de grote Europese competities. Wil je in een bomvol Camp Nou getuige zijn van FC Barcelona – Real Madrid? Of gaat je voorkeur uit naar de derby tussen Manchester United en Manchester City? Naast tickets voor de wedstrijd regelen we ook je hotel. Daardoor heb je zelf alle tijd om de stad te ontdekken. Met Voetbalreizen boek je een trip om nooit te vergeten!

La Liga

De Spaanse competitie staat garant voor spectaculaire voetbaltrips. Geniet van grootmachten als FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid. Bij Valencia CF kun je de duizelingwekkend hoge tribunes van Estadio Mestalla beklimmen. Of misschien voel je je meer thuis bij de rebelse cultclub Rayo Vallecano. Daarnaast biedt een voetbaltrip naar Spanje zon, strand en heerlijk eten.

Bekijk alle voetbalreizen naar La Liga

Premier League

Engeland bezit volgens velen de mooiste en spannendste competitie ter wereld. Steeds meer clubs mengen zich in de strijd om de titel en de vier beschikbare Champions League-tickets. De passie van de fans, de prachtige stadions en het aanvallende voetbal maken van je trip een onvergetelijke ervaring.

Bekijk alle voetbalreizen naar Premier League

Serie A

De Italiaanse competitie is allang niet meer het decor van catenaccio en 0-0 uitslagen. Nog nooit was de Serie A zo aantrekkelijk als nu. Na de jarenlange overheersing van Juventus FC is de strijd helemaal open. Geniet van AC Milan of AS Roma en hun legendarische stadions. Of ervaar hoe Diego Maradona in Napels nog steeds het straatbeeld bepaalt.

Bekijk alle voetbalreizen naar Serie A

Bundesliga

De Duitse Bundesliga is waanzinnig interessant. Zo is er vrijwel geen krachtsverschil tussen de meeste teams. Achter alleenheerser Bayern München heerst er een felle strijd om de vier Champions League-tickets en twee Europa League-plaatsen. Daarnaast vind je bij onze oosterburen een geweldige fancultuur, waarbij velen het hele land doorreizen om hun favoriete club te steunen. Uniek is de ‘Gelbe Wand’ bij Borussia Dortmund, de grootste staantribune van Europa met liefst 25.000 plaatsen!

Ligue 1

Vooral dankzij het sterrenteam van Paris Saint-Germain is de interesse voor de Franse competitie enorm gestegen. Dat heeft ook te maken met steeds groter wordende contingent Nederlandse spelers dat in Frankrijk onder contract staat. Naast PSG telt de Ligue 1 nog 19 teams, die allen technisch hoogstaand voetbal laten zien. Er zijn 3 Champions League-tickets te verdelen, alsmede 2 Europa League-tickets. Met clubs als AS Monaco, Olympique Lyon, Olympique Marseille en Rennes is dat een buitengewoon boeiende strijd.

De Europese bekertoernooien

Welke voetbalfan droomt er niet van om live aanwezig te zijn bij een duel uit de Champions League? In de grootste Europese stadions zie je de allerbeste spelers het tegen elkaar opnemen. Ook in de Europa League bieden wij tickets aan voor de meest spectaculaire duels.

Champions League

Het belangrijkste internationale voetbaltoernooi, waarin alleen de allerbeste clubs van Europa strijden voor de meest gewilde voetbaltrofee van het jaar. Beleef zelf de Champions League hymne in een vol stadion, gevolgd door een absolute topwedstrijd. Of het nu Real Madrid – Liverpool FC betreft, of Bayern München – Paris Saint-Germain: jij kunt erbij zijn!

Bekijk alle voetbalreizen naar Champions League

Europa League

De Europa League biedt ook clubs zonder flink gevulde clubkas de kans op internationale glorie. Naast enkele grote namen zijn er ook elk jaar onbekende stuntploegen te bewonderen. Voor de uiteindelijke winnaar ligt ook nog een ticket klaar voor het Supercup-duel tegen de winnaar van de Champions League.

Nationale bekertoernooien

In veel landen geniet de bekertoernooien veel meer status dan in Nederland. Wedstrijden waarin clubs uit de lagere klassen een topclub verrassen, worden deel van de nationale voetbalgeschiedenis. Na de competitie biedt de bekercompetitie een tweede kans op een prijs. Menig topclub heeft daarmee het seizoen weten te redden. Daarnaast levert winst ook nog deelname aan de Europa League op, alsmede een duel voor de nationale supercup.

FA Cup

De Carabao Cup staat ook wel bekend als de League Cup en is het tweede bekertoernooi van Engeland. In tegenstelling tot de FA Cup doen hier alleen de 92 profclubs uit de vier hoogste divisies mee. Daarom vind je hier veel meer topduels. De Carabao Cup krijgt de laatste jaren steeds meer aanzien. Omdat de finale eind februari wordt gespeeld, is het de eerste grote prijs die de clubs kunnen winnen. Het toernooi eindigt met een grootse finale op Wembley.

Bekijk alle voetbalreizen naar FA Cup

Carabao Cup

De Carabao Cup staat ook wel bekend als de League Cup en is het tweede bekertoernooi van Engeland. In tegenstelling tot de FA Cup doen hier alleen de 92 profclubs uit de vier hoogste divisies mee. Daarom vind je hier veel meer topduels. De Carabao Cup krijgt de laatste jaren steeds meer aanzien. Omdat de finale eind februari wordt gespeeld, is het de eerste grote prijs die de clubs kunnen winnen. Het toernooi eindigt met een grootse finale op Wembley.

Coppa Italia

De Coppa Italia is de oudste competitie van het land, en staat daarom in groot aanzien. Sinds enkele jaren doen er slechts 44 clubs mee, waardoor de Coppa Italia bol staat van de topaffiches. De winnaar mag niet alleen deelnemen aan de Europa League en de Italiaanse Supercup. Het team mag ook een jaar lang de ‘cockade’ op het wedstrijdshirt dragen: een cirkel in de kleuren van de Italiaanse vlag. Dit wordt als een enorme eer gezien.