Champions League Hall of Fame: de beste voetballers aller tijden.

De UEFA Champions League wordt algemeen beschouwd als het mooiste voetbaltoernooi ter wereld. Elk jaar strijden de topteams in Europa tegen elkaar voor deze prestigieuze trofee. De wedstrijden in de Champions League zijn ook zeer intens en spannend, met de mooiste doelpunten en de beste voetballegendes.

Verschillende spelers hebben er in belangrijke mate toe bijgedragen dat de Champions League de belangrijkste clubcompetitie ter wereld is geworden. De top 10 voetballers in de geschiedenis van de Champions League geven we hier in willekeurige volgorde:

Cristiano Ronaldo

Deze Portugese spits is een van de beste voetballers aller tijden en heeft bij twee verschillende clubs vijf keer de Champions League gewonnen: Manchester United en Real Madrid. Hij is recordhouder voor de meeste doelpunten in de competitie, namelijk 141, en heeft in drie verschillende Champions League-finales gescoord.

Lionel Messi

Als Argentijnse spits en voetbalicoon heeft hij Barcelona naar vier Champions League-titels geleid. Hij werd zeven keer topscorer van de competitie en heeft in totaal 129 doelpunten gemaakt.

Paolo Maldini

Deze Italiaanse verdediger die met AC Milan vijf keer de Champions League won, wordt algemeen beschouwd als een van de beste verdedigers aller tijden. Op 36-jarige leeftijd werd hij zelfs de oudste speler die in een Champions League-finale heeft gescoord. Hij heeft maar liefst acht keer meegedaan. Hij wordt dus gezien als een absolute legende in deze competitie.

Robert Lewandowski

De Poolse spits is momenteel een van de beste spelers ter wereld en won in 2020 de Champions League met Bayern München. Hij heeft tot nu toe 91 doelpunten in deze competitie gemaakt, waaronder 4 in dezelfde wedstrijd tegen Real Madrid toen hij voor Borussia Dortmund speelde.

Xavi

Een Spaanse middenvelder die met Barcelona vier keer de Champions League heeft gewonnen. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste passers in de voetbalgeschiedenis. Maar liefst drie keer is hij genomineerd voor de prijs van beste middenvelder in de Champions League en hij is momenteel recordhouder van de meeste passes in één seizoen.

Ryan Giggs

Deze vleugelspeler uit Wales speelde zijn hele carrière al voor Manchester United en won tweemaal de Champions League. Hij kwam in drie verschillende finales het veld op en wordt beschouwd als een van de beste spelers van de “Class of 92”, samen met David Beckham, Gary Neville of Paul Scholes.

Raul González

Een gevaarlijke Spaanse aanvaller die het grootste deel van zijn carrière voor Real Madrid speelde. Hij heeft 71 doelpunten in de Champions League gemaakt en won dit toernooi drie keer. Als uitstekende doelpuntenzetter, kon hij zowel met beide voeten als met zijn hoofd scoren. Raúl stond ook bekend om zijn intelligente bewegingen naast de bal, waardoor hij ruimte kon creëren voor zichzelf en zijn teamgenoten. Hij was daarnaast ook een echte leider voor de Los Blancos.

Ruud van Nistelrooy

Deze legendarische Nederlandse spits is een van de meest klinische scoorders in de geschiedenis van de Champions League en maakte maar liefst 56 doelpunten in de competitie. Hij is een belangrijke spits voor onder meer PSV, Manchester United en Real Madrid in de Champions League geweest.

Zinedine Zidane

Als Franse middenvelder is deze voetballer een ware Champions League-legende. Hij won de competitie vier keer met Real Madrid, één keer als speler en drie keer als manager. Daarnaast maakte hij een van de mooiste doelpunten in de geschiedenis van de Champions League in de finale van 2002 en wordt algemeen beschouwd als een van de beste middenvelders aller tijden.

Iker Casillas

Deze Spaanse doelman wordt algemeen beschouwd als een van de beste keepers aller tijden en won driemaal de Champions League met Real Madrid. Hij is recordhouder van 57 doelpunten met de meeste clean sheets in de Champions League en speelde een belangrijke rol in het succes van Real Madrid in deze competitie aan het begin van de jaren 2000. 181 keer stond hij op het veld in de Champions League en hij is hier tot op heden recordhouder in, ook al stopte hij in 2020 met professioneel voetbal.

Deze tien spelers hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op de Champions League, en hun prestaties in de competitie zijn geweldig te noemen. Van de doelpunten van Ronaldo en Messi tot de verdedigende kracht van Maldini, deze spelers hebben de wereld laten zien wat er nodig is om een echte kampioen en voetballegende te zijn. Het gaat daarbij uiteraard niet alleen om de doelpunten die ze hebben gemaakt, maar ook om het leiderschap, de prestaties en bijdrage aan het succes van het hele team.
Legendarische spelers als deze maken de UEFA Champions League tot een competitie die elke voetballiefhebber minstens één keer in zijn leven live moet zien. De intense spanning van deze voetbalwedstrijden ervaar je nergens anders en het is altijd fantastisch om de beste spelers ter wereld in actie te mogen zien. Of het nu Ronaldo is die een geweldige omhaal maakt, Messi die zijn voetbalkunsten vertoont of Robert Lewandowski die een nieuw doelpuntenrecord vestigt, het blijft de moeite waard om live naar deze voetbalsterren te kijken zolang ze nog professioneel voetballer zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *