BESTE IDEEËN VOOR EEN VOETBALREIS MET OUDERS

Steeds vaker verkiest men ervaringen boven spullen. Gebeurtenissen waar je samen als een familie van kunt genieten worden door je ouders veel meer gewaardeerd dan cadeaus, waar ze uiteindelijk toch niets mee doen. Om deze ervaringen nog mooier te maken, geven je hierbij een aantal handige tips. Boek daarom je voetbalreis bij ons en maak nieuwe, onvergetelijke herinneringen met je familie!

Nieuwe ervaringen

Tijdens reizen kun je nieuwe dingen ontdekken en je horizon verbreden. Zou het niet fijn zijn om dit met je ouders te kunnen delen? Zij hebben altijd het goede met je voor en nu kun je hen ook een keer verrassen. Pak dus deze gelegenheid aan om samen met je ouders een prachtige reis te maken! Over een paar jaar zullen jullie met weemoed terugkijken naar de video’s en foto’s van jullie voetbalreis.

Een voetbalreis met je familie is een geweldige manier om samen nieuwe herinneringen te maken!

Manchester

Manchester staat bekend als de voetbalhoofdstad van Europa en is een must-see voor elke voetbalfan. De Premier League werd in de jaren negentig en het begin van deze eeuw gedomineerd door Manchester United, maar hun buren en rivalen, Manchester City, zijn de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een voetbalgrootmacht en een van de sterkste teams in Engeland en Europa.Jullie kunt bij het stadion kiezen tussen de Manchester City Stadium and Club Tour en de Manchester United Museum and Stadium Tour. Als onderdeel van elke rondleiding zien jullie dan het veld van dichtbij en leren jullie alles over de trofeeën van de clubs en wat ze hebben betekend. Het beste seizoen van Manchester United was 1998-1999 toen ze de Premier League, de FA Cup en de UEFA Champions League wonnen. Dit zal bij je ouders vast mooie herinneringen oproepen.

Tijdens jullie voetbalreis naar Manchester is het National Museum of Football zeker een bezoek waard voor een gezellig familiedagje uit. Dit museum is gevestigd in het opvallende Urbis-gebouw in het stadscentrum en zorgt voor een interactieve voetbalervaring met fascinerende memorabilia, waaronder de bal van de wereldbekerfinale van 1966 en het “Hand van God”-shirt van Diego Maradona.

Madrid

Deze stad heeft alles in zich voor een prachtige voetbalreis – van vorstelijke architectuur tot charmante bars en de beste voetbalclubs. Naast het bijwonen van een wedstrijd tussen Real Madrid en een ander topteam met daarnaast een rondleiding door het stadion, kunnen jullie ook genieten van de beste bezienswaardigheden van deze stad met zijn rijke clubgeschiedenis. In het kader van FIFA’s Club van de Eeuw werd de beste voetbalclub van de 20e eeuw gekozen, en 42,35% van de stemmers koos toen voor Real Madrid. Telkens wanneer Real Madrid een belangrijke titel wint, verzamelen fans zich bij de fontein om te zien hoe de spelers een clubsjaal of vlag om de godin Cibeles (“Cybele” in het Engels) wikkelen. Deze viering met Cibeles werd in de jaren 80 een uitgesproken Real Madrid-traditie, toen het team van Quinta del Buitre wist te domineren met legendarische spelers, zoals Butragueño of Hugo Sánchez. Dit waren de belangrijkste iconen van deze club.

Iedere voetbalfan vindt dat een wedstrijd in Santiago Bernabeu iets speciaals is, vooral op Europese avonden. En dit zou hun succes in de Champions League kunnen verklaren. Met een mix van veteranen en jonge supersterren speelt Madrid een flexibele voetbalstijl die zeer effectief is in Europese competities. Hierdoor is Madrid een bijzondere voetbalreisbestemming.

Barcelona

Als je voetbal met cultuur wilt combineren, dan is Barcelona de ideale locatie voor je voetbalreis met je ouders. Het is namelijk geweldig om een wedstrijd van FC Barcelona live bij te kunnen wonen. De Zwitser Hans Gamper was de oprichter van FC Barcelona op 29 november 1899. Zijn oom vroeg hem om te helpen bij het opzetten van een suikerhandel in Afrika toen hij 22 jaar oud was, maar in plaats daarvan bleef hij steken in Barcelona. Als gepassioneerd voetbalfan richtte Gamper met enkele Engelse en Zwitserse supporters “Football Club Barcelona” op na het plaatsen van een advertentie in Los Deportes.

In de planning van je voetbalreis met je ouders mag de indrukwekkende kerk, La Sagrada Familia, daarbij uiteraard niet ontbreken. Neem ze ook mee voor een wandeling in Park Güell en bewonder het werk van Gaudi voordat je naar het Spotify Camp Nou gaat. Dit is het grootste stadion van LaLiga. Barcelona is beroemd om zijn tiki-taka-stijl van voetballen, en van dit iconische passenspel zullen jullie vast genieten.

Stadionrondleidingen

Er bestaat een speciale band tussen de fans en de club, waardoor het stadion voor velen van hen een tweede thuis is geworden. Beleef een van de beste wedstrijddagen ter wereld als jullie in de voetsporen van jullie favoriete spelers treden tijdens een exclusieve rondleiding door de ruimtes van het eerste elftal. Normaliter duren stadionrondleidingen ongeveer 80 minuten. Er is dus genoeg tijd voor je familie om foto’s te maken.

Tijdens een combinatietour door het Manchester United Museum en het Old Trafford Stadium leren jullie tijdens deze voetbalreis de voetbalgeschiedenis in Manchester kennen. Gedurende drie uur voordat de wedstrijd begint, krijgen jullie daarnaast de kans om het clubmuseum (inclusief prijzenkamer, geschiedenis, de Messi-ruimte en andere gewonnen prijzen) te bezoeken en van het panoramisch uitzicht op het stadion te genieten. Ook een stadiontour in Madrid zou zeker op jullie voetbalreisplanning moeten staan. Bezoek hier de gezamenlijke ruimtes van jullie favoriete Real Madrid-spelers, waaronder de kleedkamers, en bewonder het resultaat van hun werk in de gigantische prijzenkast.

Dit is dus een ervaring en sfeer die jullie zeker niet mogen missen. Begin dus nu met het plannen van je voetbalreis met je ouders!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *