Een dag in het Emirates Stadium

Het Emirates Stadium, de thuishaven van Arsenal FC, is het op drie na grootste stadion van het land, na Wembley, Old Trafford en Tottenham Hotspur stadion. Zijn geschiedenis gaat terug naar 1886 toen Arsenal FC werd opgericht. Op dit moment biedt het plaats aan meer dan 60.000 toeschouwers. Het Emirates Stadium staat bekend om zijn uitstekende FIFA-rating, waardoor het perfect geschikt is voor het organiseren van grote voetbalevenementen, zoals de Europa League en de Champions League, concerten en ook, verrassend genoeg, een paar wedstrijden van het Braziliaanse nationale voetbalelftal.

Boek een voetbaltrip naar de thuisbasis van Arsenal op een willekeurige dag zonder wedstrijd en verken het stadion met een gids.

Een van de meest iconische clubs van Londen

Het Emirates Stadium werd aanvankelijk bekritiseerd als een saai stadion, maar in de loop der jaren is dit stadion heel levendig geworden, dankzij zijn eigen supporters en ander publiek. De groep uitsupporters van Arsenal is altijd enorm geweest, met elke twee weken uitverkochte kaartjes en een kakofonie aan zingende supporters die het team overal steunen.

Het Emirates Stadium is goed bereikbaar. Het uitgebreide openbaar vervoer in Londen brengt je snel op een afstand van een paar minuten lopen bij het stadion, en de overzichtelijke bewegwijzering helpt voetgangers vanaf stations en bushaltes op de juiste looproute. Toegang tot het Emirates Stadium is mogelijk via de North Bank Bridge, de Clock End Bridge, of de trappen bij de Armoury megastore. Als je van voetbal houdt, dan is dit echt dé place-to-be. Arsenal heeft hier in het verleden een aantal adembenemende wedstrijden gespeeld, en dat niet alleen, de meeste wedstrijden waren ook van zeer hoge kwaliteit en écht spannend.

Bezoekers van het Emirates Stadium mogen kleine plastic drinkflesjes en etenswaren meenemen. Helaas zijn de prijzen voor eten en drinken in dit stadion exorbitant hoog, en zelfs hoger dan die in de andere Engelse stadions. Er is wel een redelijk aanbod aan pizza’s, worstjes en vegetarische alternatieven, maar Holloway Road, waar je Greggs, Sainsbury’s en McDonald’s kunt vinden, is veel betaalbaarder. Hou er ook rekening mee dat je geen alcohol mag meebrengen naar het stadion. Er zijn verschillende bars en pubs waar Arsenal-fans zelf naar toe gaan. Een wedstrijddag in de Premier League is ook zeker niet compleet zonder een pint voor de wedstrijd. Enkele populaire plaatsen waar je naartoe kunt gaan zijn: De Twelve Pins, Tollington, Gunners, Auld Triangle, El Comandante etc.

Zin in nog meer? Boek een rondleiding in het Emirates Stadium

Je kunt een kijkje nemen achter de schermen van het stadion waar je favoriete voetballers records hebben gebroken en de kleedkamers, tunnel en zelfs de perscabine kunt bekijken.

Een gids zal je dan meer vertellen over de geschiedenis van het stadion en zijn wedstrijden, overwinningen en records. Deze club laat toeristen zien wat er echt achter de schermen gebeurt. Ervaar meer over de geschiedenis die Arsenals thuisstadion tot een van de populairste van Europa heeft gemaakt. Je kunt er zelfs delen bezoeken die verboden zijn voor spelers. We hebben het dus hier over een waar paradijs voor voetbalfans.

Ervaar waar de directeurs, de familie van de spelers en de clubeigenaars zitten. Bekijk de wedstrijd vanaf de VIP-locatie van de Diamond Club. Je kunt ook de dug-out, spelerstunnel, kleedkamer en het kantoor van de coach zien. Een rondleiding door het Emirates Stadium toont het stadion vanuit het perspectief van de fans, zowel van Arsenal als van de tegenpartij.

Je komt dan het stadion binnen via de spelersingang. Daarna bekijk je de uit- en thuiskleedkamers om inzicht te krijgen in hoe de spelers zich voorbereiden op hun grote dag. Vervolgens zie je de spelerstunnel. Elke speler loopt hier voor de wedstrijd met een kind doorheen. Als laatste kom je bij het grote voetbalveld – de grasmat van het Arsenal-team waar ze verschillende records hebben gevestigd. Dit is uiteraard het mooiste deel van je voetbalreis naar Arsenal FC. Als je het stadion binnenkomt, zul je beseffen hoe het als speler voelt als je voor meer dan 60.000 juichende, schreeuwende, lachende en zingende fans staat. Vervolgens ga je naar de dug-out. Na de rondleiding over het voetbalveld bezoek je nog de persconferentiezaal. Meestal hebben de mensen een uur (maximaal) nodig om elk deel van het stadion grondig te bekijken.

Arsenal Museum – je volgende bestemming

Dit is het volgende pareltje tijdens je voetbalreis naar het Emirates Stadium, maar je kunt het museum natuurlijk ook afzonderlijk bezoeken. Dit museum zal je langs verschillende delen van de spelers van Arsenal leiden. Je krijgt er o.a. ook de handschoenen van Jens Lehmann te zien, die we hem tussen 2003 en 2004 bij bijna elke wedstrijd zagen dragen. Het belangrijkste hierbij is uiteraard dat je meer te weten komt over de geschiedenis van Arsenal Club, vanaf het begin in 1886 tot het moment dat ze voor Emirates gingen spelen. Het museum heeft videotheaters en meer dan 20 vitrines die de geschiedenis van Arsenal laten zien. Na afloop van je rondleiding krijg je een gepersonaliseerd certificaat en de Arsenal-oortjes kun je als souvenir mee naar huis nemen. In de Emirates Stadium-tour is een rondleiding door het Arsenal Museum inbegrepen.

Oorsprong van Arsenal FC

Arsenal Club is het op twee na populairste team van Londen, gemeten naar het aantal wedstrijden en gewonnen trofeeën. Met 13 competitietitels is Arsenal één van de oudste voetbalclubs in Engeland. De Arsenal-club werd opgericht in 1886 toen David Danskin met zijn collega’s in Woolwich de Dial Square Football Club oprichtte. In datzelfde jaar speelde en won het team zijn eerste wedstrijd. Een maand later werd de club omgedoopt tot Royal Arsenal. De club nam na de eerste wedstrijd de naam Royal Arsenal aan door de namen van de Royal Oak-taverne, waar de teamleden bijeenkwamen, en de Arsenal-munitiefabriek in Woolwich, waar ze werkten, samen te voegen. In 1891, toen de club professioneel werd, werd deze naam opnieuw veranderd in Woolwich Arsenal. In april 1914 werd “Woolwich” in de clubnaam vervangen door “The” en in november 1919 werd “Arsenal” toegevoegd, maar de kranten uit die tijd en sommige fans noemen hen nog steeds “The Arsenal”. In de afgelopen decennia kreeg het team een paar keer een andere naam en speelde het op veel verschillende voetbalvelden, waaronder Woolwich, Highbury en Emirates.

Andere bezienswaardigheden in Londen

Londen is ontegenzeggelijk dé voetbalhoofdstad van Engeland. Deze stad heeft 13 voetbalteams en de grootste stadions van Europa. Tijdens een rondleiding door het Emirates Stadium zul je zelf ervaren waarom Londen een droombestemming voor voetbalfans is. Maar er is meer plezier te beleven dan alleen bij de thuisbasis van Arsenal. Deze hoofdstad heeft namelijk veel verschillende voetbalvelden waar Arsenal en andere Engelse teams voetbalrecords hebben gevestigd.

Het Wembley Stadium bijvoorbeeld, is de thuisbasis van het nationale elftal van Engeland. Het biedt plaats aan 90.000 mensen en heeft een uitgestrekt terrein. Bezoek het Wembley Stadium op een dag dat er geen wedstrijd wordt gespeeld en krijg de kans om het VIP-gedeelte en andere delen te bekijken, die speciaal voor profs zijn gereserveerd. Tottenham Hotspur is een ander geweldig stadion voor voetbal-junkies. Er zijn hier ook veel restaurants, bezienswaardigheden, bars en cafés die op loopafstand zijn te bereiken. Dus, als je klaar bent met het verkennen van het stadion, ga dan naar deze plaatsen om na te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *