Een voetbalreis naar Manchester City met een budget

Boek een overnachting

FobdoldRejser/VoetbalReizen biedt tal van geweldige pakketten met meerdere overnachtingen, welke stad je ook wilt bezoeken, en je hele verblijf wordt gepland rond de voetbalwedstrijd die je wilt bijwonen. Waarom ga je niet gewoon een avondje stappen in Manchester en daarbij wat geld besparen? Wij geven je de tips!

Manchester is een geweldige stad met een bruisend nachtleven. Manchester City biedt ook nog eens het beste voetbal ter wereld, met Pep Guardiola als coach, een van de beste coaches uit de geschiedenis. Een perfect avondje uit dus.

Ga naar je hotel, check jezelf in en laat je bagage achter voordat je naar de wedstrijd gaat. Nadat je Erling Haaland een paar doelpunten hebt zien maken, kun je met je vrienden een avondje gaan stappen.

Ja, misschien ben je een beetje versleten als je naar huis gaat, maar je hebt dan wel de huidige kampioenen van Engeland zien spelen en genoten van een avondje uit met vrienden in een van de meest onderschatte steden van Europa. Een geweldige ervaring om met anderen te delen!

Shirt of sjaal?

Uiteraard wil je ook nog een souvenir scoren ter herinnering aan je geweldige voetbalreis naar Manchester City, maar voetbalshirts kunnen behoorlijk duur zijn. Gelukkig zijn er genoeg andere goedkopere opties om aan een souvenir te komen.

De Manchester City megastore heeft alle drie zijn seizoenshirts op voorraad voor £ 70,-, en als je ook nog een naam op de rug wilt, dan betaal je hiervoor £ 20,- extra. Maar dat is natuurlijk behoorlijk duur voor de meeste mensen.

Daarom zijn er op wedstrijddagen genoeg straatverkopers die sjaals voor een fractie van die prijs verkopen. Zelfs de officiële winkel verkoopt ze voor £ 12,-. Dat kan je bijna £ 80,- aan besparingen opleveren. En je kunt nog steeds de Citizens tijdens de wedstrijd met je aangekochte sjaal aanmoedigen.

Natuurlijk zijn er ook andere opties als je echt je zinnen hebt gezet op het kopen van dat beroemde hemelsblauwe shirt. Het zeer trendy Northern Quarter van Manchester heeft namelijk veel vintage-winkels die tweedehandse voetbalshirts verkopen.

Hoewel het niet zeker is dat je er een geheel naar je zin zult vinden, is de kans toch groot dat je een winkel uitloopt met een heel gaaf vintage Manchester City-shirt.

Over vintage voetbalshirts gesproken, Classic Football Shirts heeft een winkel in Barton Arcade. Hier kun je unieke shirts vinden en andere souvenirs die je misschien leuk vindt.

Iedereen kan winnen

De grote wedstrijden krijgen altijd alle aandacht. De derby van Manchester met de plaatselijke rivaal Manchester United, de wedstrijden tegen Liverpool die zo vaak de doorslag geven voor de titel, door de kwaliteit van de Premier League is bijna elke wedstrijd belangrijk.

Manchester City heeft de afgelopen jaren de competitie gedomineerd, maar dat is zeker niet eenvoudig geweest. Pep en zijn team weten dat elke kleine misstap hen de titel kan kosten, waardoor ze elke wedstrijd wel op hun best moeten zijn.

Dat is ongelooflijk moeilijk in een competitie als de Premier League, waarin iedereen even veel kans heeft om te winnen. Vanwege de voetbalstijl van Manchester City ben je in ieder geval verzekerd van een wedstrijd vol mooie doelpunten, ongeacht tegen wie ze het opnemen.

De thuisfans behoren tot de meest gepassioneerde aanhangers die er zijn. Manchester City is een club voor de mensen van Manchester met een speciaal soort loyaliteit die van generatie op generatie wordt doorgegeven. De sfeer is er altijd fantastisch, wat men er ook over te zeggen heeft.

Of ze nu tegen Manchester United of Brighton spelen, een voetbalreis naar Manchester City wordt er een met veel doelpunten en veel supersterren. Maar als het gaat om het samenstellen van een voetbalreis, betekent een goedkopere reis echt niet dat deze ook slechter is. Als je wat geld wilt besparen op je reis naar Manchester, ga dan voor de bekerwedstrijden of wedstrijden tegen de minder populaire clubs.

Goedkoop eten en drinken

Als je lekker wilt eten en drinken, dan kun je beter een beetje vroeg naar het stadion gaan. Op een wedstrijddag vind je er tal van foodtrucks en kraampjes om wat te eten en van een Engelse pint te genieten.

Manchester City verkoopt zelfs de goedkoopste pint in de Premier League, met een pint lager voor £ 3,-. Dat is iets meer dan de helft van de prijs van de duurste pint in de competitie, die bij West Ham zelfs £ 7,60 kost. Eigenlijk zul je nergens een goedkopere pint dan bij Manchester City kunnen vinden.

Iedereen houdt van straateten en gelukkig wordt er hiervan veel aangeboden bij het stadion. Van een traditionele Engelse pastry, een pasteitje gevuld met rundvlees en diverse groenten, tot een burrito. Je vindt vast iets lekkers voordat je het stadion in mag.

Andere geldbesparende tips

Centraal Manchester is vrij groot, maar je kunt de meeste plaatsen lopend of met het openbaar vervoer bereiken. Alle busritten kosten max. £ 2,- per rit, zodat je nooit veel voor het vervoer hoeft uit te geven.

Misschien heb je ook interesse in een rondleiding in het stadion van Etihad. Hoewel deze niet overdreven duur is met £ 25,-, is een uitstapje naar het National Football Museum misschien een betere optie als je geld wilt besparen.

Het National Football Museum ligt op slechts twee minuten van het treinstation Manchester Victoria en laat je talloze memorabilia zien uit het Engelse en internationale voetbal. Dus zeker een bezoek waard voor elke echte voetbalfan.

Manchester City mag dan wel elke zomer meer dan honderd miljoen pond uitgeven, maar dat betekent niet dat jij je in alle bochten moet wringen om van een geweldige ervaring te mogen genieten. Met deze tips kun je wat geld besparen op je voetbalreis naar Manchester City.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *