Hoe kun je een Premier League-weekend het beste ervaren?

Tips voor een Premier League-weekend

Ze zeggen dat in Engeland de bakermat van het voetbal ligt, en dat klopt want de Premier League is een van de mooiste sportcompetities. Als je niet precies weet wat voor moois er tijdens je voetbalreis naar Engeland te zien zal zijn, geven we je nu een paar voorbeelden waarmee je van je reis naar de meest iconische teams ter wereld een onvergetelijke ervaring kunt maken.

Fish-and-chips of andere typische gerechten

Sommige mensen weten in het buitenland niet wat ze moeten eten, vinden het lastig om buiten hun comfortzone te gaan en zoeken dan snel naar een fastfood-restaurant. Maar we adviseren juist om typische Engelse gerechten te proeven! Ga naar kleine restaurants of pubs die typisch Engelse gerechten serveren om een Premier League-wedstrijd als een echte local te ervaren. Begin je dag met een heerlijk Engels ontbijt dat vooral uit eieren, bonen en worstjes bestaat. Heb je trek tijdens de wedstrijd? Ga dan voor fish-and-chips of pasteitjes die praktisch bij ieder voetbalstadion in het land te krijgen zijn.

Ga naar lokale pubs

Elke Engelse voetbalfan is, voor of na de wedstrijd, met andere fans in een pub te vinden. Vooral na een succesvolle wedstrijd van hun favoriete team. Omdat alcoholische dranken in het stadion verboden zijn, hebben fans de gewoonte om voor de wedstrijd in een pub een biertje te pakken.

Je zult dus veel van deze bars en pubs rond het stadion vinden. Meestal zijn deze soort pubs in de kleuren van het lokale team versierd, wordt er leuke muziek gedraaid of zingen fans op indrukwekkende wijze gebroederlijk hun clubliedjes onder het genot van bier en snacks.

Als je toevallig op voetbalreis in Londen bent voor teams zoals Arsenal of Chelsea, dan is een bezoek aan de meest speciale voetbalpubs ter wereld een absolute must. De Freemasons Arms pub ligt in het stadscentrum en is een eerbetoon aan de afgebroken Freemasons Tavern, de plek waar de voetbalpioniers in 1863 de wetten van het spel schreven. Hoewel de oorspronkelijke taverne is afgebroken, biedt de Freemasons Arms pub een grote verscheidenheid aan voetbalmemorabilia die rechtstreeks verband houden met de oorsprong van deze sport.

Koop het lokale voetbalblad en bezoek het clubmuseum

Voetbalbladen vormen een van de meest geliefde tradities van het Engelse voetbal. Voor elke thuiswedstrijd kunnen de fans het officiële clubblad kopen om zich nog meer in de clubcultuur te verdiepen. Je vindt hierin het nieuws en artikelen over het team, interviews met de spelers en basisinformatie over de wedstrijd, inclusief een analyse van de rivaal. Elke club doet het op zijn eigen manier, en sommige bladen worden ook echte verzamelobjecten. Het gaat hier niet alleen om wat leesvoer om alvast in de wedstrijd te komen, maar het is ook een leuk souvenir om te bewaren.

Volg tijdens je voetbalreis ook een rondleiding als het even kan, voor een kijkje achter de schermen bij je favoriete club. Elk stadion in de Premier League heeft zijn eigen geschiedenis en bijna allemaal bieden ze rondleidingen om hierover meer aan de weet te komen. Als je naar een voetbalwedstrijd gaat kijken, dan is het toch leuk om wat meer achtergrond te krijgen van het team en het stadion dat je gaat bezoeken? Bovendien geeft het een mooie gelegenheid om foto’s te maken op de beste plekjes van het stadion. Het is ook prachtig om het stadion leeg te zien tijdens de rondleiding,  waardoor zijn schoonheid nog meer tot uiting komt en voor een onvergetelijke ervaring zorgt. Anfield of Old Trafford zijn twee van de meest iconische stadions van het Engelse voetbal.

Draag een sjaal van je team

Fans spelen een zeer belangrijke rol in het Engelse voetbal. Supporters dragen natuurlijk de kleur van hun favoriete team,  dus als je een Premier League-wedstrijd als een échte Engelse supporter wilt meemaken, dan raden we je aan om je outfit hierop aan te passen voordat je je in de voetbalmenigte mengt. Het voelt bijvoorbeeld geweldig om deel uit te maken van de Manchester City-fans met hun hemelsblauwe sjaals tijdens een van hun wedstrijden.

In de buurt van de stadions of zelfs in het stadscentrum vind je winkels die clubkleding en -accessoires verkopen. Een trui of pet zijn altijd leuke souvenirs, maar wat dacht je van een sjaal? De sjaaltrend in voetbalstadions is immers in Engeland ontstaan, en die worden daar dan ook gretig verkocht. Je kunt eindeloos veel ontwerpen in de standjes naast het stadion vinden. En als je geluk hebt, vind je er misschien een met de datum en informatie over de wedstrijd erop gebreid. Een perfect souvenir!

Boxing Day (alleen na Kerstmis)

Engeland viert Boxing Day, net als veel andere christelijke landen. Boxing Day wordt gevierd op de dag na Kerstmis en is zeker de moeite waard om te ervaren. Deze dag wordt gevierd op de 26e, maar als het in het weekend valt, dan wordt deze feestdag verplaatst naar de eerstkomende maandag. Tijdens deze dagen kun je in veel winkels van aantrekkelijke kortingen genieten.

Maar wat is Boxing Day eigenlijk oorspronkelijk? Dit feest werd in 1871 in het leven geroepen om de armen de etensrestjes van eerste kerstdag en/of cadeautjes te geven (dit is dan ook de reden van de uitverkoop op Boxing Day). Echter, naarmate de tijd verstreek, is de viering van deze speciale dag een beetje veranderd.

Misschien vraag je je af waarom we Boxing Day ter sprake brengen bij een voetbalreis naar Engeland? Niet iedereen weet namelijk dat tijdens deze mooie dag de wedstrijden van de Premier League worden gespeeld. De teams staan dan tegenover een plaatselijke rivaal om het reizen voor spelers en fans gemakkelijk te maken. De sfeer is op die dagen ook heel speciaal, met hele families die het stadion bezoeken. Dus waarom zou je niet van de gelegenheid gebruik maken om tijdens de kerstvakantie naar deze prachtige wedstrijden te gaan?

Welk Premier League-team vind jij geweldig om een ​​keer naar toe te gaan?! De wedstrijden op voetbalreizen.nl komen eraan! Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *