Hoe haal je het meeste uit je voetbalreis naar Napoli ?

Ze zijn de regerende, onbetwiste kampioenen van Italië. Ze spelen hun thuiswedstrijden in het Diego Armando Maradona Stadion, en de sfeer in Napels behoort tot de beste in Europa. Hier lees je hoe je het meeste uit je voetbalreis met Napoli kunt halen.

Toen Maradona voor Napoli speelde, was het een chaotische tijd. Maar te midden van al die chaos won Napoli de competitie twee keer, en Maradona werd de meest geliefde persoon in de stad. Na de titel in 1989/90 duurde het meer dan 30 jaar voordat ze vorig jaar weer de Serie A-titel wonnen. Als je ooit Napoli wilt bezoeken en een wedstrijd van Napoli wilt zien, is dit het moment om het te doen.

Geniet van het feest zolang het duurt Napoli was het beste team in Italië afgelopen seizoen. Geen twijfel mogelijk. Maar het was voor het eerst sinds het beroemde Maradona-team in de jaren 80 dat Napoli weer de troon in Italië besteeg. Niet Juventus, niet Milan, niet Inter, zelfs geen van de teams uit Rome kon Napoli de eerste plaats afnemen afgelopen seizoen. Toen Napoli de titel in mei veiligstelde, begon het feest echt in Napels – een feest dat nog steeds aan de gang is. Dus geniet ervan zolang het duurt – het kan meer dan 30 jaar duren voordat het team weer de competitie wint.

De sterspelers zijn er nog steeds Napoli had vorig jaar een fantastisch team met een geweldige coach in Luciano Spalleti. Maar twee spelers vielen meer op dan anderen: superaanvaller Victor Osimhem en de Georgische vleugelspeler Kvicha Kvaratskhelia (probeer die naam te zeggen na een paar glazen Barolo). Het geweldige nieuws voor Napoli? Beide sterspelers zijn nog steeds bij de club en worden ook dit jaar verwacht veel invloed te hebben.

De sfeer is absoluut uniek Bezoek YouTube. Ben je er al? Zoek dan naar SSC Napoli supporters of iets dergelijks, en geniet van wat er op je scherm verschijnt. Heb je dat gedaan? Oké, waarom heb je dan nog geen voetbalreis naar Napoli geboekt? De sfeer in het Diego Armando Maradona Stadion (voorheen bekend als San Paolo, voordat de legende tragisch overleed) behoort tot de beste, zo niet de beste, in Europa.

Diego Armando Maradona (plus al het andere) Als je geïnteresseerd bent in Romeinse monumenten en tentoonstellingen, mag je het nationale archeologische museum van Napels niet missen. En iedereen die naar Napels gaat, moet natuurlijk de verschillende pleinen bezoeken, en waarom niet een uitstapje maken naar Pompeii?

Dat is allemaal leuk en aardig, maar als je van voetbal houdt en aanbidt Maradona, maak dan na de wedstrijd een bedevaart naar Bar Nilo om het reliekschrijn te bezoeken dat een plukje haar van Maradona bevat. Griezelig? Een beetje. Is het de moeite waard? Ja, dat is het. En natuurlijk zijn er veel muurschilderingen van de legende zelf over de hele stad te vinden. En het beste vind je in Quarteri Spagnoli.

Napels staat bekend om zijn eten, en je moet alle pizza en pasta proberen die je aankunt. Lokale specialiteiten zijn onder andere Napolitaanse pizza, sfogliatelle (bladerdeeg), pasta alla Genovese en mozzarella.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *