Sevilla in de Europa League – geschiedenis, interessante feiten en bezienswaardigheden in Sevilla

Een reis naar Sevilla: een ongelooflijke ervaring

Ben je op zoek naar een unieke kans om je passie voor reizen en voetbal te combineren? Ga dan op reis naar een wedstrijd van Sevilla in de Europa League. Dit is een must voor elke echte voetbalfan!

Deze zesvoudige Europa League-winnaars spelen in de halve finale tegen Juventus voor een plek in de finale en kans op hun 7e titel. De wedstrijden van Sevilla in deze competitie zijn altijd spannend en de scores zijn onvoorspelbaar. Ze staan erom bekend dat ze vanaf het begin het initiatief nemen en het speltempo hooghouden. Dit team heeft een zeer aanvallende speelstijl en briljante spelers zoals Eric Lamela of Ivan Rakitić, dus we kunnen van hen altijd topvoetbal verwachten met veel schitterende doelpunten.

Bovendien zijn de fans van Sevilla zeer gepassioneerd en moedigen hun team gedurende de hele wedstrijd aan, vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal, waardoor de sfeer in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán altijd bijzonder is. Met zulke fans is het ook logisch dat ze het spel kunnen domineren en van topvoetbalclubs zoals Manchester United of Inter Milan kunnen winnen.

Maar het gaat hier niet alleen om het voetbal. Laten we de stad zelf niet vergeten. Sevilla is eigenlijk een van de mooiste steden van Spanje. Geen wonder dat deze ook wel de Parel van Andalusië wordt genoemd. Deze stad heeft veel te bieden: van verbazingwekkende gotische architectuur en unieke culturele festivals tot zeer goedkope maar extreem lekkere, lokale tapas. Je zult je hier nooit vervelen, dus liefhebbers van het nachtleven zullen zich hier thuis voelen. Bovendien is Sevilla niet zo overvol en toeristisch als Barcelona of Madrid, dus de sfeer is er meer ontspannen en gemoedelijk.

Top hot-spots in Sevilla

De Kathedraal

In Sevilla kun je de grootste kathedraal ter wereld bewonderen (niet te verwarren met de hoogste). Dit imposante gebouw is gebouwd op de plaats van een moskee. Het heeft een prachtig en enorm, gotisch altaar van hout, het graf van Columbus en een schitterende schatkamer. De gouden versieringen en beelden zul je heel overweldigend vinden. Bovendien kun je naar de top van de toren klimmen om het panorama van Sevilla te bewonderen.

Setas de Sevilla

De Paddestoelen van Sevilla vormen het grootste houten bouwwerk ter wereld. Sinds het begin van de bouw heeft men er grote belangstelling voor. De vorm van het gebouw zal een grote indruk op je maken en het aparte pad erlangs wordt door veel bezoekers bewandeld. Zijn brede trap trekt daarnaast veel mensen aan, ook locals, net als de ondergrondse markt. Bovendien zijn er bars en restaurants op verschillende niveaus van het gebouw. Je kunt ook tegen een kleine vergoeding het observatiedek op de top beklimmen.

Een wandeling langs de rivier

Hoewel Sevilla aan de rivier de Guadalquivir ligt, speelt het culturele, sociale en toeristische leven zich tamelijk ver van de waterkant af. Als je je even wilt afzonderen van de mensenmassa en stadsdrukte, dan is dit de perfecte locatie om even tot jezelf te komen. De route vanaf de Torre de Oro, de dertiende-eeuwse Gouden Toren, naar de Alamillo Brug is iets meer dan 4 kilometer lang, dus perfect voor een lange wandeling.

Bovendien is de brug zelf een echte bezienswaardigheid, want hij is ontworpen door Santiago Calatrava, een ster op het gebied van de Spaanse architectuur.

Peña Sevillista Al Relente

Dit is het beste échte fancafé dicht bij het stadion in de stijl van Sevilla FC. Naast het bekijken van wedstrijden op een scherm kun je hier unieke gadgets en historische foto’s van Sevilla-teams en de belangrijkste gebeurtenissen uit de clubgeschiedenis bewonderen. Deze plek ademt namelijk letterlijk het team van Sevilla. Bezoek deze plek voordat de wedstrijd begint, want er komen hier veel lokale fans voor een drankje en om samen Sevilla-liederen te zingen. Maar vergeet niet dat Sevilla ook nog een ander team heeft. Real Betis zijn namelijk hun lokale rivalen, dus zorg ervoor dat je het juiste team aanmoedigt!

Nachtleven

Ervaar het bruisende nachtleven van Sevilla

Geniet van het authentieke ‘Sevillano’-nachtleven met je familie en/of vrienden tot in de vroege uurtjes in de geheime kleur en het verborgen licht van de stad: geel. De avonden in deze prachtige stad hebben een geheel eigen gevoel en stijl met overal locals en straatoptredens. Ga een avondje uit en ervaar het échte leven in deze prachtige stad.

De beste plekken voor het nachtleven zijn:

  • Arenal

Dit is een historische buurt langs de Guadalquivir-rivier met de Maestranza-arena, de Torre del Oro en de meeste musea (marine en scheepvaart) en bezienswaardigheden van Sevilla, maar het nachtleven en de clubcultuur zijn hier pas echt de moeite waard. Overdag is het een druk en toeristisch gebied en ‘s avonds wordt dit het centrum van het echte Sevilliaanse leven.

  • Alameda De Hercules

Dit is het populairste plein in Sevilla om elkaar overdag, maar vooral ook ’s nachts, te treffen en in het weekend is het bovendien een verzamelplaats voor jongeren. La Alameda biedt een verscheidenheid aan tavernes met tapas en drankjes, en bovendien dansclubs die zorgen voor levendige avonden in Sevilla.

  • Triana

Triana, de meest traditionele en authentieke wijk van Sevilla, heeft een opmerkelijk aantal bars en clubs om gedurende de gehele nacht tot in de vroege uurtjes heel Sevilla te vermaken. In Triana is er altijd wel een plek om te dansen en te drinken. Je kunt hier feest vieren in de meest aantrekkelijke buurt van de stad en er zijn ook mogelijkheden om flamenco-optredens bij te wonen!

  • Alfalfa

Hier vind je de kleine, intieme, ouderwetse straatjes van Sevilla waarover je hebt gehoord en die je op foto’s hebt gezien. Daarnaast is Alfalfa een levendige en gastvrije buurt, vooral ’s nachts, met groepen jongeren die drinken, lol hebben en elkaar overal ontmoeten. Zelfs op maandagavond, als andere buurten rustig zijn, is er hier altijd wel iets te doen.

Eetgelegenheden in Sevilla

Als je naar Sevilla gaat, is het de moeite waard om daar de plaatselijke keuken te proberen, want die wordt beschouwd als een van de beste van Spanje. Probeer vooral een keer het Iberisch varkensvlees, Carrillada de cerdo, Espinacas con garbanzos en Solomillo al whisky.

Er zijn tal van bars die deze traditionele gerechten serveren, maar de meest aanbevolen zijn:

  • El Rinconcillo – de oudste bar van Sevilla (opgericht in 1670!).
  • Sal Gorda – kleine tapasbar met lokale ambachtelijke bieren en een goede variëteit aan wijnen per glas.
  • La Campana – voor gebak is er geen authentiekere bakkerij te vinden dan La Campana. Ze zijn beroemd om hun traditionele Spaanse gebak en seizoensgebonden zoetigheden uit Sevilla. Hun etalage is daarnaast een “plaatje”.
  • Eslava – bij velen bekend als de beste tapasbar in Sevilla.
  • Bar La Fresqui – de perfecte plek voor een lokaal ontbijt of een lunch.

Interessante feiten over Sevilla in de Europa League

De UEFA Europa League is een belangrijke Europese voetbalcompetitie en Sevilla heeft een rijke geschiedenis in dit toernooi. Hieronder geven we je wat basisinformatie, historische en interessante feiten over de prestaties van Sevilla in de Europa League:

  • Sevilla is de meest succesvolle ploeg in de geschiedenis van de Europa League/UEFA Cup met zes overwinningen (2006, 2007, 2014, 2015, 2016 en 2020).
  • Alleen Sevilla heeft de Europa League drie jaar op rij gewonnen (2014, 2015 en 2016).
  • Ze hebben 10 keer de finale van de Europa League bereikt, waarbij deze club er zes won en vier verloor.
  • Unai Emery is de meest succesvolle Europa League-coach van Sevilla, die de ploeg tussen 2014 en 2016 naar drie opeenvolgende titels heeft geleid.
  • Sevilla won in het seizoen 2019-2020 de Europa League zonder ook maar één doelpunt tegen te krijgen in de knock-outfase.
  • De meest opmerkelijke overwinning van Sevilla in de Europa League-finale was in 2014, toen de club Benfica versloeg met hun strafschoppen.
  • In het Ramón Sánchez Pizjuán-stadion in Sevilla zijn tot nu toe meer Europa League/UEFA Cup-wedstrijden gespeeld dan in andere stadions.
  • Het succes van Sevilla in de Europa League heeft hen bij supporters en media de bijnaam “Koningen van de Europa League” opgeleverd.

Beste wedstrijden van Sevilla in de Europa League

Sevilla – Middlesbrough 4-0 (finale 2006)

Sevilla – Valencia 2-0 (2014)

Sevilla – Inter Milan 3-2 (finale 2020)

Sevilla – Manchester United 3-0 (2023)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *