Top 10 voetballers die je zou moeten volgen op Instagram!

Voetbal is populair over de hele wereld en heeft zelfs meer fans dan andere sporten. Dit spel wordt ook beschouwd als de meest vermakelijke en gezellige sport. Dit is dan ook een van de redenen waarom het gebruik van social media een belangrijk instrument voor voetballers is geworden om zichzelf te promoten en met hun fans te communiceren. Hier volgt de top 10 met voetballers die je zou moeten volgen op Instagram!

1. Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Ronaldo heeft momenteel 581 miljoen volgers op Instagram,  en er komen iedere dag volgers bij, waarmee hij de meeste volgers op dit platform heeft. Op zijn Instagram-profiel post hij foto’s en video’s over zijn familie, trainingen, wedstrijden en sponsoring. Daarnaast deelt hij regelmatig motiverende boodschappen en citaten op zijn social media-accounts. Hij speelt als spits voor de Saoedi-Arabische club Al Nassr, maar blijf ons volgen want misschien keert hij wel terug naar Europa!

2. Lionel Messi (@leomessi)

Lionel Messi heeft als een van de grootste spelers aller tijden maar liefst 458 miljoen volgers. Na de WK-finale brak Messi’s overwinningspost het record van de meest gelikete Instagram-foto aller tijden. Op deze foto is hij zittend te zien op de schouders van Sergio Aguero, die met beide handen de WK-trofee omhooghoudt. Hoewel hij momenteel voor PSG in de Franse Ligue 1 speelt sinds augustus 2021, gaat het gerucht dat hij Parijs waarschijnlijk gaat verlaten. Zal hij terugkeren naar FC Barcelona?

3. Neymar Jr (@neymarjr)

Hij is een van de duurste voetballers in de geschiedenis en heeft momenteel 208 miljoen volgers op zijn account. Deze Braziliaan neemt overal selfies – in huis, op trainingslocaties, vakantie, werkelijk overal. Op zijn account krijg je een kijkje in zijn leven. Hij is als voetbalster ook geliefd bij voetbalfans vanwege zijn modestijl, doelpunten en momenten met Paris Saint Germain en de nationale ploeg.

4.  Kylian Mbappe (@k.mbappe)

Mbappe heeft momenteel 103 miljoen op zijn Instagram-account. Hij werd in 2016 op 17-jarige leeftijd de jongste scorer van Monaco. Een jaar later scoorde hij in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland, en maakte daarmee zijn eerste internationale doelpunt. Sindsdien wordt hij geprezen als een van de beste aanvallers ter wereld. Samen met de Noorse spits Erling Haaland wordt Kylian Mbappe als een van de beste spelers van zijn generatie gezien. Een aantal topmerken heeft Kylian al in zijn marketing- en reclamecampagnes kunnen verwerken, zoals je op zijn Instagram-account kunt zien, waaronder merken van videogames, mode en eten.

5. Sergio Ramos (@sergioramos)

Aangezien Sergio Ramos wordt beschouwd als een van de rijkste voetballers met een enorme fanbase op Instagram, is het eenvoudiger voor hem om sponsors van de meest luxueuze merken aan te trekken. Hij heeft 58 miljoen volgers en zijn berichten gaan vaak over zijn training- en workoutroutines, mode en liefdadigheid. Naast foto’s en video’s deelt hij ook andere voetbal gerelateerde inhoud en familieavonturen. Daarnaast is zijn vrouw een beroemde tv-presentatrice in Spanje.

6. Zlatan Ibrahimovic (@iamzlatanibrahimovic)

De Zweedse spits Zlatan Ibrahimovic speelt voor AC Milan in de Serie A, en is ook een van de beste Zweedse voetballers aller tijden. Als een van de populairste voetballers van het afgelopen decennium, heeft Zlatan 59 miljoen volgers op Instagram. Met zijn sterke en uitgesproken persoonlijkheid heeft hij hierop een sterke online aanwezigheid. Op zijn account plaatst hij vooral foto’s van zichzelf terwijl hij traint, met vrienden is, en van de merken die hij vertegenwoordigt. Boek je voetbalreis naar Milaan om het zelf te ervaren!

7. Paul Pogba (@paulpogba)

Pogba is een must-follow op Instagram. Hij wordt namelijk wel de koning van het voetbal op social media genoemd. Pogba besteedt hierop ook behoorlijk wat tijd om zichzelf te promoten. Momenteel heeft hij ruim 58 miljoen volgers. Door blessures is hij bij Juventus niet meer in topvorm, maar we verwachten dat hij weer snel in actie komt.

8. Kevin de Bruyne (@kevindebruyne)

Meer dan 21 miljoen mensen volgen De Bruyne op Instagram, waarop hij foto’s en video’s uit zijn persoonlijke leven met zijn fans deelt. Zijn account geeft niet alleen updates over zijn team, Manchester City, maar je wordt ook getrakteerd op een kijkje achter de schermen in zijn leven als voetballer. Gezien zijn uitstekende vorm van de afgelopen seizoenen is een voetbalreis naar Manchester om hem te zien spelen een absolute must voor elke voetballiefhebber!

9. Mohamed Salah  (@mosalah)

Een andere zeer populaire voetballer op Instagram is Mohamed Salah, ook wel “De Koning van Egypte” genoemd. Momenteel heeft Mohamed Salah 59 miljoen Instagram-volgers en is daarmee de meest invloedrijke speler in de Premier League! Hij staat bekend om zijn berichten over zijn geloof, familie en liefdadigheidswerk. Ongetwijfeld is hij de meest geliefde Liverpool-speler van de afgelopen jaren, want hij heeft een enorme bijdrage geleverd aan de recente successen van de Reds.

10. Virgil van Dijk (@virgilvandijk)

Virgil van Dijk wordt door veel voetbalkenners gezien als een van de beste verdedigers ter wereld. Deze Nederlandse verdediger heeft 14 miljoen volgers op Instagram en deelt posts over zijn persoonlijke leven, liefdadigheidswerk en acties op het veld. Je kunt van zijn voetbalkunsten genieten als je een voetbalreis naar Liverpool boekt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *