Topscorers van nationale teams die je nog kunt zien spelen

Als men het over voetbal heeft, worden al snel nostalgische voetbalmomenten verteld en onze voetbalhelden opgehemeld. Het hedendaagse voetbal op het veld is nog nooit zo goed is geweest. Hier volgen dan ook enkele topscorers van nationale teams die je live kunt zien spelen.

Lionel Messi

Lionel Messi wordt algemeen beschouwd als de beste voetballer aller tijden en heeft dus ook geen verdere introductie nodig. Met 93 doelpunten in 167 optredens voor Argentinië heeft deze inmiddels legendarische aanvaller zijn indrukwekkende clubvorm ook in internationale wedstrijden laten zien.

Messi is momenteel met Argentinië op het WK 2022 in Qatar, in de hoop zijn land naar de eerste titel sinds 1986 te leiden. Dit is waarschijnlijk zijn laatste kans om deze populaire trofee te winnen, maar je kunt Messi daarnaast nog steeds op het hoogste niveau zien spelen.

Hij speelt namelijk bij Paris Saint Germain. Bezoek deze prachtige stad en geniet tegelijkertijd van zijn prachtige voetbalspel – een perfecte combi!

Cristiano Ronaldo

Deze 37-jarige Portugese international is zonder twijfel de grootste internationale topscorer aller tijden. Door de recente overname door Ali Daei uit Iran heeft Ronaldo nu 118 doelpunten in 192 wedstrijden voor zijn land kunnen scoren.

Het mooiste moment uit zijn internationale carrière zagen we in 2016, toen hij Portugal op onwaarschijnlijke wijze aan de overwinning van het EK hielp. Hij scoorde misschien niet in de finale, maar zijn invloed buiten het veld was net zo waardevol.

Net als Messi is Qatar 2022 waarschijnlijk Ronaldo’s laatste kans om een WK te winnen, maar misschien zien we hem over 4 jaar toch weer op het veld verschijnen. Op dit moment zit hij zonder club na zijn periode bij Manchester United, maar het zal niet lang duren voordat hij ons weer gaat verrassen bij zijn volgende ploeg.

Olivier Giroud

Giroud, wellicht een van de meest onderschatte spelers van zijn generatie, evenaarde onlangs het doelpuntenrecord aller tijden van Thierry Henry voor Frankrijk met een brace tegen Australië op het WK 2022. Hij staat nu op 51 doelpunten.

Giroud heeft al een WK gespeeld en hoewel hij niet scoorde toen Frankrijk in 2018 won, heeft hij daarbij wel een grote rol gespeeld. Misschien had hij de kans niet gekregen als Benzema fit was geweest, maar Giroud heeft zonder twijfel een ongelooflijke carrière achter de rug.

Na zijn bijdrage aan Arsenal en Chelsea in de Premier League speelt Giroud nu voor AC Milaan. Vorig seizoen kon hij nog een trofee, namelijk die van de Serie A, aan zijn volle prijzenkast toevoegen. Ga deze Franse topscorer dus live in Milaan zien spelen!

Robert Lewandowski

Polen heeft een aantal fantastische voetballers voortgebracht. Jakub Błaszczykowski, Grzegorz Lato en Zbigniew Boniek, om er een paar te noemen, maar Robert Lewandowski steekt hier met kop en schouders bovenuit. Met 77 doelpunten in 136 duels voor zijn land is hij veruit hun grootste speler ooit.

Ondanks al zijn doelpunten lukte het pas in Qatar 2022 om zijn eerste WK-doelpunt te maken. Deze kwam in de 82e minuut tegen Saoedi-Arabië, en voor een speler die gewoonlijk zo emotieloos is, was hij toch zichtbaar ontroerd.

Na een ongelooflijk succesvolle periode van 8 jaar bij Bayern München verhuisde Lewandowski in de zomer van 2021 naar Barcelona. Hij is daar een enorm succesvolle topscorer, met tot nu toe al 13 goals tijdens 14 competitiewedstrijden.

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku staat aan het hoofd van de gouden generatie van België. Door zijn dominante spel staat hij bovenaan de scorelijst van zijn land, met 68 doelpunten in 102 optredens.

Lukaku reisde met België mee naar het WK 2022 in Qatar, ook al was hij geblesseerd. Zijn enige optreden voor het schrijven van deze blogpost, was als invaller tegen Marokko.

Hij keerde terug naar Chelsea in 2020, maar had geen positieve meer invloed op het team, zowel op of naast het veld. Nu is hij terug bij Inter Milaan, de club waar hij zijn hoogtijdagen vierde, in de hoop om zijn topvorm terug te vinden waarmee hij topscorer van België werd.

Edin Dzeko

Net als Olivier Giroud, is Dzeko waarschijnlijk een van de meest onderschatte aanvallers van deze tijd. Bij elke club en voor zijn eigen land heeft hij veel doelpunten gemaakt. Dzeko heeft 64 indrukwekkende doelpunten in 126 wedstrijden voor Bosnië en Herzegovina op zijn naam staan.

Hoewel Bosnië en Herzegovina zich als land niet heeft gekwalificeerd voor het WK van 2022, heeft Dzeko een prachtige internationale carrière achter de rug, met als hoogtepunt twee prachtige doelpunten tegen België in 2009.

Sinds zijn vertrek bij Manchester City voetbalt Edin Dzeko in Italië. Eerst bij Roma en nu bij Inter Milaan. Hij staat nu op hetzelfde niveau als Romelu Lukaku en Lautaro Martinez.

Zlatan Ibrahimovic

Last but not least, mag Zlatan Ibrahimovic natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Zonder twijfel de grootste voetballer die Zweden ooit heeft gehad, en ook hun topscorer met 62 doelpunten in 121 optredens. Geen enkele speler heeft dat gele shirt met zoveel fanatisme gedragen als Zlatan.

Zweden haalde het WK niet, maar dat doet niets af aan de ongelooflijke carrière van Zlatan. Sinds zijn eerste internationale optreden in 2001, staat Zlatan in het middelpunt van het Zweedse voetbal. Je hoeft alleen maar te kijken naar zijn 40-meter omhaaldoelpunt tegen Engeland om te zien welke impact hij heeft gehad.

Hij mag dan nu al 41 jaar oud zijn, maar Zlatan gaat nog steeds door. Hoewel hij geblesseerd is, verwachten wij dat hij snel fit zal zijn voor AC Milaan. Het is dus zeker de moeite waard om deze voetbalmeester te zien spelen voordat hij besluit om te stoppen.

Het internationale voetbal, en vooral het WK, vormen de hoogtepunten van het professionele voetbal. Om de topscorer aller tijden van een land te worden heb je vaardigheid, vastberadenheid en een beetje geluk nodig. Ga deze topscorers live zien spelen, nu het nog kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *