Warme wintervakantie in Spanje

Spanje is een fantastische winterbestemming en heeft veel meer in zich dan alleen voetbal.

Als je een winterreis wilt gaan boeken, dan denk je vaak aan landen als Noorwegen, Finland of Canada, maar waarschijnlijk niet aan een van de beste opties, namelijk Spanje. Dit mediterrane land kan voor een andere onvergetelijke reis zorgen en biedt bovendien geweldige voetbalwedstrijden gedurende deze periode.

Oudejaarsavond en de eerste week van het nieuwe jaar zijn bij uitstek geschikt voor een wintertrip naar Spanje. Bovendien biedt de competitie daar een aantal prachtige wedstrijden om van te genieten tijdens je verblijf in dit Iberische land. Tijdens deze periode worden namelijk voetbalwedstrijden gespeeld in Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla en Bilbao.

Ook zijn er gedurende deze weken veel lokale uitstapjes te ondernemen, zoals druiven eten en champagne drinken tijdens oudejaarsavond, het nieuwe jaar vieren in het stadscentrum, warme chocolademelk met churros drinken of de Reyes Magos (het Driekoningenfeest) in de nacht van 5 januari en daarbij genieten van de beroemde roscon-taart. Kerstmis is een fantastische en bijzondere tijd, en Spanje beleeft dit met veel enthousiasme. Je kunt door de straten lopen en genieten van de zon en ook van de kinderen en blije families in deze feestelijke periode.

Wij adviseren hierbij een bezoek aan de 5 favoriete steden, Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla en Bilbao, elk met hun charmes en tradities:

Madrid, de hoofdstad van Spanje, is de meest actieve stad tijdens Kerstmis, met veel kerstverlichting in de hele stad en een perfecte sfeer voor deze tijd van het jaar. De kerstparades, versieringen in elke straat en lokale zoetigheden zoals turrón of mazapán zullen ervoor zorgen dat je in de winter verliefd wordt op deze stad. Daarnaast zijn plaatsen als het Puerta del Sol of het Plaza Mayor een bezoek meer dan waard, en als je daar de geweldige stadions en wedstrijden aan toevoegt, zoals die van Atlético de Madrid (tegen Elche en Barcelona), wordt het vast een unieke ervaring. Boek dus in ieder geval een voetbalreis naar Madrid om alles te ervaren wat deze Spaanse hoofdstad te bieden heeft.

Barcelona is een van de meest pittoreske steden ter wereld, en dat wordt versterkt door de kerstperiode. Als je dus zoveel mogelijk kerstmarkten wilt bezoeken en van allerlei plaatselijke zoetigheden wilt genieten, zoals de suizos en churros, dan wordt je winterbestemming ongetwijfeld de hoofdstad van Catalonië. Gedurende deze twee weken hebben we twee spannende derby’s van Catalonië voor je in petto, namelijk de ene op oudejaarsavond in Camp Nou tussen Barcelona en Espanyol en de andere op 8 december in het RCDE-stadion tussen Espanyol en Girona. Daarom is dit de perfecte tijd om je voetbalvakantie naar de hoofdstad van Catalonië te boeken.

In Valencia zijn de Belenes (voorstellingen over de geboorte van Jezus in Bethlehem met realistische figuren en voorwerpen) en het goede weer de hoogtepunten van deze stad. Het is geweldig om er op de dag van Reyes Magos op uit te trekken en op een zonnige dag een aangename strandwandeling te maken. Bezienswaardigheden zoals het Oceanográfico met zijn shows, de ijsbaan op het Plaza del Ayuntamiento of een bezoek aan het Mestalla om Valencia tegen Cádiz te zien spelen ( 8 december), maken van deze reis een unieke en leuke vakantie.

In het zuiden, meer landinwaarts in Andalusië, ligt de stad Sevilla, een van de meest levendige steden van het hele land. Geniet daar van de vele kleuren, het heerlijke eten en vooral van de kunst. Daarnaast biedt deze stad verschillende kerstmarkten en de beroemde parades. En als we het gaan hebben over het voetbal, dan kun je hier maar liefst van twee teams genieten. Op oudejaarsavond speelt Real Betis in het Benito Villamarín tegen Athletic Club en op 8 december staat Sevilla tegenover Getafe in het Ramon Sánchez Pizjuan.

Bilbao, de hoofdstad van Baskenland, completeert deze lijst met Spaanse voetbalsteden en biedt je een iets minder warme kerst, maar met veel traditie. Je kunt hier de versierde oude stad bezichtigen, de kerstmarkten van de Ría de Bilbao bezoeken of op nieuwjaarsdag de berg Gorbea beklimmen. Aan dit alles wordt een heerlijke voetbalplanning toegevoegd, want op zondag 8 december kun je in het stadion van San Mamés genieten van een derby van het noorden. Op deze datum speelt Athletic Club namelijk tegen Osasuna. Aarzel dus niet om je voetbalreis naar het Baskenland te boeken.

We hebben nu alle vijf grote steden besproken waar je je wintervakantie in Spanje kunt doorbrengen, allemaal met een vleugje voetbal en kerst. Elke stad heeft zo zijn charmes en eigenaardigheden, dus je zult met bovenstaande informatie even voor jezelf moeten afwegen welke stad jij het leukst vindt om te bezoeken.

We zijn er dus van overtuigd dat Spanje een topbestemming is voor je volgende winterreis. Of je nu op zoek bent naar een strandbestemming of een cultuurstad en prachtig voetbal, in Spanje kun je hier allemaal van genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *