Grootste voetbaloverwinningen ter wereld

Venlo – Ajax: 0-13 in 2020

Ajax is al lang de topclub van Nederland en in 2020 laten Erik ten Hag en zijn jongens dat ook zien. VVV-Venlo stond toen aan de rand van de afgrond in een wedstrijd waarin Lassina Traore als beste speler (sinds Marco van Basten) 5 doelpunten in een Eredivisiewedstrijd maakte.

Jurgen Ekkelenkamp opende na 12 minuten met het eerste doelpunt en Traore scoorde enkele minuten later de eerste van zijn vijf doelpunten. Voor rust scoorde Ajax nog twee keer, waarbij Traore zijn tweede en Dusan Tadic zijn vierde doelpunt maakte. Het leek een routine-overwinning voor Ajax te gaan worden.

Daarna werd Christian Kum van Venlo na 52 minuten ook nog eens van het veld gestuurd wegens zijn wangedrag. De meeste teams zouden het daarna wat rustiger aan gaan doen, maar dat gold niet voor Ajax. Zij scoorden nog eens vier doelpunten in de volgende 5 minuten en stonden toen met 8-0 voor, terwijl er nog maar een uur was gespeeld.

Traore scoorde vijf minuten later zijn vierde voordat de legendarische Nederlandse spits Klaas-jan Huntelaar in actie kwam en er nog eens twee scoorde in de 74e en 76e minuut. Daarna deed Ajax het toch wat rustiger aan en de centrale verdediger Lisandro Martinez maakte de totaalscore af met hun 13e doelpunt.

Aarzel niet en boek snel een voetbalreis om Ajax in Amsterdam te zien spelen.

Manchester United – Southampton: 9-0 in 2021

Southampton heeft in zijn carrière heel wat pech te verduren gehad. Ze zijn het enige team in de geschiedenis van de Premier League dat twee keer met 9-0 verloor, het ene seizoen na het andere. De eerste keer gebeurde dat in 2019 tegen Leicester en de meest recente nederlaag was tegen Manchester United begin 2021.

United was echter in een geweldige vorm voorafgaand aan deze wedstrijd en stond tweede, net achter de uiteindelijke kampioen Manchester City. Southampton was daarentegen na een indrukwekkende start van het seizoen flink afgezwakt.

Aaron Wan-Bissaka kreeg binnen 18 minuten Manchester op voorsprong, na een voorzet van Luke Shaw vanaf de achterste paal. Rashford verdubbelde zeven minuten later deze voorsprong en forceerde daarna ook nog een doelpunt bij Jan Bednarek. Cavani zette vlak voor rust hun vierde doelpunt.

Anthony Martial en Donny van de Beek kwamen voor de tweede helft op het veld en Manchester United zette de aanval in. Martial maakte zijn eerste doelpunt in de 69e minuut en Scott McTominay scoorde 2 minuten later. Bruno Fernandes kreeg daarna een penalty nadat Martial er door Bednarek onderuit was gehaald. Martial maakte vervolgens zijn tweede doelpunt in de 90e minuut, voordat Dan James het afmaakte in de extra tijd en de wedstrijd met een overwinning van 9-0 eindigde.

Boek bij ons een voetbalreis naar Manchester en beleef een wedstrijd op Old Trafford.

Real Madrid – Rayo Vallecano: 10-2 in 2015

Real Madrid heeft in zijn beroemde carrière een aantal geweldige wedstrijden gewonnen, maar de overwinning tegen de plaatselijke rivalen Rayo is een van hun beste. Aan het beroemde BBC-fronttrio in hun hoogtijdagen heeft Rayo ook altijd een zware kluif gehad.

Het eerste doelpunt kwam onverwacht van Danilo. Daar was het fronttrio uiteraard bij betrokken, en Gareth Bale kreeg de assist. Antonio Amaya zorgde voor de gelijkmaker in de 10e minuut. Jozabed zette de underdogs vervolgens op voorsprong, maar hierdoor werd de tegenstander alleen maar fanatieker.

De rode kaart van Roman Triguero opende de deuren voor Real Madrid en Bale zette zijn eerste doelpunt in de 25e minuut. Het werd nog erger voor Rayo toen Raul Baena zijn tweede gele kaart kreeg en daarmee een penalty tegen kreeg. Natuurlijk wist Ronaldo hem te stoppen en Real ging aan de leiding met 3-2.

Bale zorgde vervolgens voor zijn tweede doelpunt, en daarna kwam Benzema vlak na rust in actie. Ronaldo maakte er met een prachtige kopbal 6-2 van en zorgde ervoor dat Bale zijn hattrick kon scoren. Bale wilde daarna iets terug te doen, maar zijn pass werd geblokkeerd en hij scoorde zelf. Benzema zette vervolgens zijn tweede doelpunt, scoorde zijn hattrick en daarna de laatste van de wedstrijd.

Wees er snel bij en boek een voetbalreis voor een wedstrijd in het iconische Santiago Bernabeu voordat alle kaarten uitverkocht zijn.

PSG – Guingamp: 9-0 in 2019

Niemand heeft met PSG kunnen concurreren sinds Qatar het overnam en Guingamp kon niets meer uitrichten tegen hun voetballende en financiële macht. Ze staan bovenaan in de Ligue 1, maar hebben dit nog niet kunnen bereiken in de Champions League.

De talentvolle spits Neymar opende de wedstrijd met een doelpunt na 11 minuten. Daarna moest PSG wachten tot de 35e minuut voordat Mbappe zijn eerste van drie doelpunten maakte en de voorsprong verdubbelde tot 2-0. De jonge Fransman kreeg vlak voor rust zijn tweede kans.

Het duurde niet lang na de rust voordat Edinson Cavani binnen 15 minuten een hattrick scoorde met doelpunten in respectievelijk de 59e, 66e en 75e minuut. Mbappe zette 5 minuten later zijn derde doelpunt.

Het negende en laatste doelpunt kwam van de Belgische fullback Thomas Meunier en PSG verzekerde zich van een ruime overwinning, waarmee dit team op verrassende wijze de competitie won.

Laat de kans om enkele van deze geweldige spelers live in Le Parcs Des Princes te zien spelen niet voorbijgaan, en boek een voetbalreis bij ons.

Bayern – Hamburg: 9-2 in 2013

In de jaren 70 was het ondenkbaar dat Hamburg zo zwaar van Bayern München zou verliezen, maar voetbal is een harde sport en hun gloriedagen met Kevin Keegan zijn allang voorbij. Hamburg speelt nu in de Duitse tweede divisie.

Het seizoen 2012/2013 was misschien wel het beste seizoen van Bayern, met het winnen van een ongelooflijke treble onder Jupp Heynckes in de competities van de Bundesliga, Champions League en de Duitse beker.

Xherdan Shaqiri opende na 5 minuten met een doelpunt en Hamburg stond vrijwel meteen op achterstand. Niet lang daarna verdubbelde Bayern-legende Bastian Schweinsteiger deze voorsprong, en veteraan-aanvaller Claudio Pizarro zette na een half uur zijn eerste van vier doelpunten in deze wedstrijd.

Robben kwam ook in actie en Pizarro zorgde met zijn tweede doelpunt voor 4-0, waarmee ze de rust ingingen. Dezelfde twee spelers scoorden vlak daarna opnieuw, waarbij Pizarro zijn hattrick behaalde, vlak voordat hij zijn vierde doelpunt scoorde. Ribery zorgde vervolgens voor Bayerns negende doelpunt en toen was het gedaan voor Hamburg. Die slaagden er nog wel in om twee doelpunten terug te krijgen, maar de wedstrijd was toen al beslecht.

Een wedstrijd in de Allianz Arena zorgt altijd voor een waar spektakel. Boek dus je volgende voetbalreis naar Bayern München bij ons en beleef een unieke ervaring bij de meest succesvolle club van Duitsland.

Napoli – Fiorentina: 6-0 in 2021

Dit is misschien niet de grootste overwinning in de Serie A, maar in termen van voetballende dominantie is het wel een van de meest allesomvattende. Op dit moment is Napoli misschien wel het beste team ter wereld en staat bovenaan in de Serie A omdat het nog geen enkele wedstrijd heeft verloren. Dit was misschien het moment waarop ze zo succesvol werden.

Lorenzo Insigne scoorde al na vijf minuten het eerste doelpunt, waarna Diego Demme in de 36e minuut deze voorsprong verdubbelde. De lastige Mexicaanse vleugelspeler Hirving Lozano scoorde twee minuten later en Piotr Zielinski maakte daarna het volgende doelpunt voor de rust.

Het duurde even voordat ze hun vijfde scoorden, waarbij Insigne zijn tweede doelpunt vanaf de penaltystip kon zetten. Invaller Matteo Politano zorgde in de 89e minuut voor het laatste doelpunt van Napoli. Hiermee werd hun zeer dominante optreden succesvol afgesloten.

Met goed voetbal en een warm klimaat is Napoli momenteel een van de populairste bestemmingen. Boek dus zo snel mogelijk een voetbalreis via ons om de wonderen te ervaren die Napels op en naast het veld te bieden heeft.