Voetbalreizen

Real Madrid

Real Madrid

Voetbalreizen
Real Madrid

Real Madrid
1. Kies je wedstrijd
2. Stel je reis samen
3. Bevestig en boek
Boek makkelijk Je complete reis op maat
Nr. 1 in voetbalreizen Dé specialist sinds 2004
Helder en duidelijk Geen verborgen kosten


Voetbalreis Real Madrid

Voetbalreis Real Madrid

Boek jouw Real Madrid voetbalreis in 4 simpele stappen.

Boek een geheel verzorgde voetbalreis naar Real Madrid, zonder boekingskosten. Stel zelf de reis samen: kies de wedstrijd, hotel en zitplaats. Alles in één keer via dezelfde aanbieder, een complete ervaring die je voor altijd zal bijblijven!

Real Madrid is de meest succesvolle club van Europa. Geen enkele club won vaker de Champions League dan de ploeg uit Madrid. De ploeg speelt haar wedstrijden ook nog eens in een geweldig stadion: het Estadio Santiago Bernabéu.

Op deze pagina word je volledig voorbereid op jouw voetbalreis naar Real Madrid. Leer alles over de geschiedenis van de club, leer de rivaliteiten kennen en ontdek alles over het Estadio Santiago Bernabéu. We geven je ook de praktische informatie over je voetbalreis, van de beste manier om het stadion te bereiken vanuit de stad en het vinden van je plek in het stadion, tot de leukste plekken om te eten en drinken voor de wedstrijd en de clubliederen die je moet kennen. Kortom: alles wat je moet weten voor jouw voetbalreis naar Real Madrid!

Alles wat je moet weten voor jouw reis naar Real Madrid

  • Over Real Madrid: clubgeschiedenis, prijzenkast, logo, tenue & rivaliteiten
  • Over het Estadio Santiago Bernabéu: alles over de voetbaltempel van Real Madrid
  • Fanervaring: clubliederen en supporterscafé’s
  • Dingen om te doen in Madrid

Over Real Madrid

Zowel in Spanje als in Europa is Real Madrid de club met de meeste prijzen. De club heeft een rijke historie, gevuld met legendes. Hier lees je over de clubgeschiedenis, vertellen we het verhaal over het logo van Real, kijken we naar wat de ploeg nou allemaal gewonnen heeft en richten we ons op de rivaliteiten met Atlético Madrid en FC Barcelona.

Clubgeschiedenis Real Madrid

Clubgeschiedenis

Real Madrid Club de Fútbol werd opgericht op 6 maart 1902. De bijnamen van de club zijn ‘De Koninklijke’, ‘Los Blancos’ en ‘Los Merengues’. In 1920 kreeg de club van koning Alfons XIII het predicaat ‘Real’, wat Koninklijk betekent. Lange tijd had Real Madrid geen vast thuisstadion. Vanaf 1924 speelde de club haar wedstrijden in het Campo de Chamartin. In 1944 begon de club onder leiding van de nieuwe clubpresident Santiago Bernabéu aan de bouw van een nieuw stadion.

De lijst met clublegendes van Real Madrid is ontzettend lang. Er hebben heel veel topspelers gespeeld in het shirt van Los Blancos. In het verre verleden waren de iconische spelers als Alfredo Di Stéfano en Ferenc Puskás de clublegendes. Later kwamen spelers als Roberto Carlos, Ronaldo en Iker Casillas en Sergio Ramos in het rijtje met legendes terecht. De grootste speler van de afgelopen periode is natuurlijk Cristiano Ronaldo. Ronaldo maakte 450 doelpunten voor Real Madrid; meer dan honderd goals voorsprong op wie dan ook uit de clubgeschiedenis. Door velen wordt CR7 dan ook gezien als de beste speler ter wereld.

prijzenkast Real Madrid

Prijzenkast Real Madrid

Geen ploeg in Spanje werd vaker landskampioen dan Real Madrid. Los Merengues wonnen La Liga 34 keer. Negentien keer was de ploeg de winnaar van de Spaanse beker en elf keer mocht Real de Supercopa de España omhoog houden.

Ook in Europa is de ploeg een grootmacht. Real Madrid won maar liefst dertien keer de Champions League/Europacup I; minstens zes titels meer dan elke andere club. Los Blancos wonnen ook nog twee keer de UEFA Cup en vier keer de UEFA Super Cup. Ook werd Real Madrid nog vier keer wereldkampioen voor clubs.

Voetbalreis El Derby Madrileno

El derby Madrileño

Real en Atlético zijn de twee grote clubs uit Madrid. Real Madrid is de club van de hogere klasse in de stad, terwijl Atlético de club van de arbeiders is. Historisch gezien is Real Madrid succesvoller dan de stadsgenoot; De Koninklijke is ook een stuk internationaler dan Atlético. In de 21e eeuw stonden Real en Atlético twee keer tegenover elkaar in de finale van de Champions League. Beide keren won Real Madrid: in 2014 na verlenging en in 2016 na strafschoppen. In 2014 kopte Sergio Ramos in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd Real Madrid op 1-1, waardoor de ploeg een verlenging af wist te dwingen. Hieronder zie je de samenvatting van die finale in 2014:

Voetbalreis El Clasico

El Clásico

El Clásico is de grootste wedstrijd ter wereld. Bijna elk jaar wordt één van de twee clubs kampioen van La Liga en ook in Europa domineren de Spaanse grootmachten regelmatig. El Clásico wordt in meer dan 180 landen ter wereld uitgezonden en er kijken gemiddeld 75 miljoen mensen naar de wedstrijd. De wedstrijden tussen de twee ploegen worden altijd op het scherpst van de snede gespeeld; er vallen daarom regelmatig rode kaarten.

El Clásico is ook de strijd tussen Spanje (Real Madrid) en Catalonië (FC Barcelona). Dit is extra pikant omdat Real Madrid een echte Spaanse club is, die binding heeft met het koninklijk huis van Spanje. Het naast een sportieve strijd dus ook altijd een politieke strijd.

Het logo van Real Madrid

Het eerste logo van Real Madrid bestond uit de initialen MFC. Deze initialen staan nog altijd in het logo. In 1920 kreeg de club een logo dat heel erg lijkt op het logo van nu. Vanwege politieke onrust werd de kroon in 1931 weggehaald, maar tien jaar later kwam deze toch weer terug. De blauwe streep in het logo was eerst paars, maar sinds 2001 is hij volledig blauw.

Het logo van De Koninklijke bestaat uit drie kleuren. De gele kleur staat voor de connectie met het koningshuis. Rood staat voor energie, passie en alles geven om te winnen en blauw staat voor loyaliteit en stabiliteit.

Real Madrid logo
Stadion Santiago Bernabeu

Stadion Santiago Bernabéu

Real Madrid speelt haar thuiswedstrijden in het Estadio Santiago Bernabéu. Het stadion is enorm groot en geeft een echte boost aan de Real-spelers. Maar weinig ploegen weten te winnen in het Bernabéu. Lees hier alles over het stadion van Real Madrid. Hier vind je ook hoe je het stadion kunt bereiken en hoe je je plek kunt vinden voor de wedstrijd.

Capaciteit, feitjes en geschiedenis

Het Estadio Santiago Bernabéu werd geopend in 1947, toen nog met de naam Nuevo Estadio Chamartin. In 1955 kreeg het stadion haar huidige naam als eerbetoon aan clubpresident Santiago Bernabéu, de oud-speler en voorzitter die de bouw van het stadion in gang zette. Bernabéu was maar liefst 35 jaar lang voorzitter van de club. In die tijd groeide Real Madrid uit tot één van ’s werelds grootste voetbalclubs. Estadio Santiago Bernabéu heeft een capaciteit van 81.044. Alleen in het Camp Nou van FC Barcelona passen meer supporters.

Het stadion is in 2020 en 2021 verbouwd; als deze verbouwing af is zal het stadion nog moderner zijn. Er komt onder andere een verschuifbaar dak, zodat het stadion dicht kan. In de onderstaande video heeft Real Madrid een beeld gegeven van hoe dit er uit zou moeten zien.

Stadion van Real Madrid Santiago Bernabeu

Hoe bereik je het Santiago Bernabeu stadion?

Het stadion ligt in het noorden van Madrid, in de wijk Chamartín. Eigenlijk is het niet mogelijk om het stadion te bereiken met de auto. Rondom het stadion is er weinig parkeergelegenheid. De makkelijkste manier om het stadion te bereiken is per metro. Lijn 10 stopt direct bij het stadion. Deze lijn gaat ook door het centrum. Als je opstapt bij Tribunales of La Plaza España ben je er zo. Een tip: koop een 10-rittenkaart. Dat is voordeliger en simpeler dan continu losse kaartjes kopen.

Openbaar vervoer

Ook met de bus kun je het stadion bereiken. Gebruik hiervoor één van deze lijnen: 14, 27, 40, 43, 120, 126, 147 of 150. De taxi nemen is ook een optie. Zorg wel dat je op wedstrijddagen op tijd vertrekt, want het kan erg druk zijn op de wegen.

Adresgegevens Estadio Santiago Bernabéu

Estadio Santiago Bernabéu
Av. de Concha Espina, 1, 28036
Madrid, Spanje

Plattegrond Santiago Bernabeu

Stadionplattegrond en zijdes

Hier zie je de plattegrond van het Estadio Santiago Bernabéu. Er zijn vier zijdes:

 

Fonde Nord: het vak aan de noordkant. Bovenin dit vak zitten ook de uitsupporters.

Lateral Este: het vak aan de oostkant. Dit is de hoofdtribune, met de perstribunes en de dug-outs.

Lateral Oeste: het vak aan de westkant. Dit vak ligt direct aan de boulevard.

Fondo sur: het vak aan de zuidkant. Dit is het sfeervak van de Real Madrid-supporters. In dit vak zie je de fanatieke supporters van Real Madrid zitten. Eén gedeelte van het vak is altijd gevuld met fans die alleen maar in het wit gekleed zijn.

Heb jij een reis naar Real Madrid geboekt?

We zullen altijd proberen jullie bij elkaar te plaatsen, maar dit is niet altijd het geval. Boekingen voor deelnemers met een even aantal zullen altijd in een minimum aantal paren plaatsnemen. Dit is gegarandeerd. Bij een oneven aantal aanwezigen, bijvoorbeeld 3 personen, garanderen wij dat er 2 kaartjes bij elkaar zitten en dat de 3e in de buurt ligt. *Afhankelijk van beschikbaarheid.

Voetbalticket Real Madrid

Hoe werkt je Real Madrid voetbalkaartje?

De voetbalreis naar Madrid is geboekt en je tickets zijn binnen. Op de wedstrijddag zelf kom je aan bij het stadion, nu is het tijd om je stoel te vinden. Dit doe je aan de hand van je ticket:

  • Zijde: kijk eerst op welke zijde je zit. Eén van de vier zijdes die we hierboven besproken hebben staat ook op je ticket.
  • Puerta: dit is de poort waar je naar binnen moet. Dit staat aangegeven met een nummer. Het is belangrijk om bij de goede poort naar binnen te gaan.
  • Vomitorio: dit zijn een aantal vakken bij elkaar. Dit staat aangegeven met een getal en een letter.
  • Sector: het vak waar je zit. Als je in de goede vomitorio bent, moet je op zoek naar je eigen vak. Ook dit staat met een getal aangegeven op je ticket.
  • Fila: het rijnummer. Als je in je vak bent, ga je op zoek naar je rijnummer.
  • Asiento: de laatste stap is het vinden van jouw stoel in de rij waar je zit.In het stadion staat alles uitstekend aangegeven. Als je de stappen op je ticket goed volgt kan er dus niks misgaan. Je zit op je stoel en kunt gaan genieten van de wedstrijd!
Stadiontoer Santiago Bernabeu tijdens je voetbalreis

Santiago Bernabeu stadiontoer tijdens je voetbalreis

Een stadiontour door het Santiago Bernabeu is een onmisbare ervaring tijdens jouw voetbalreis naar Real Madrid. Terwijl je tijdens de wedstrijd de unieke sfeer ervaart, biedt de rondleiding toegang tot speciale delen van het stadion die normaal gesproken verborgen blijven. Er is een scala aan verschillende stadiontours beschikbaar om uit te kiezen.

Classic tour

Tijdens deze tour word je door een gids meegenomen langs allerlei plekken in en rondom het Estadio Santiago Bernabéu. Je gaat de spelerstunnel in, mag kijken in de skybox van de president en je neemt een kijkje in de enorme prijzenkast van de club. Samen met de gids loop je langs het veld en mag je de persruimte in. Ook krijg je toegang tot het Real Madrid-museum.

De Classic tour kost €22 voor volwassenen en €17 voor kinderen. Als je van tevoren online je tickets koopt, krijg je drie euro korting. Online bestellen is sowieso verstandig. Elke groep van de tour bestaat uit slechts dertig personen, waardoor het snel vol kan zitten. Wil je zeker zijn dat je de tour kunt volgen, zorg dan dat je je tickets al online gekocht hebt.

Fans van Real Madrid tijdens voetbalreis

Fanervaring: word een echte Real Madrid-supporter!

De voetbalreis naar Real Madrid is geboekt, nu is het tijd om een echte supporter van de club te worden. Hier lees je welke clubliederen je moet kunnen meezingen. Ook geven we je een aantal tips voor restaurants en café’s rondom het stadion, zodat je de echte fanbeleving meemaakt.

Real Madrid Clublied

Het is ontzettend gaaf als je samen met de supporters in het stadion mee kunt zingen met het clublied van Real Madrid. De titel van het clublied is ‘Hala Madrid y Nada Más’. Het woord ‘Hala’ heeft geen letterlijke vertaling in het Nederlands, maar het mag duidelijk zijn dat het een enorm positief woord is. ‘y Nada Más’ betekent ‘en niets anders’.

Eten en drinken rondom het stadion

Voor de extra Real Madrid-beleving is het een must om één van de twee horecagelegenheden binnen het stadion te bezoeken:

Purta 57 Real Madrid

Puerta 57

Dit restaurant ligt in het stadion. Vanaf je tafel heb je een uitzicht op het veld. De prijzen zijn niet al te hoog, voor tussen de €30 en €50 kun je hier al een hapje eten. Het is wel een erg formele plek, dus de fanatiek Real Madrid-supporter zul je hier niet tegenkomen. Je kunt dit goed combineren met de stadiontour. Wel is het verplicht om van tevoren te reserveren. Ook kunnen de openingstijden anders zijn op wedstrijddagen.

Real Cafe Bernabeu

Real café bernabeu

Ook dit ligt in het stadion. Het uitzicht op het veld is schitterend vanuit dit café. Het is een stuk informeler dan bij Puerta 57. Het Real Madrid café heeft twee verdiepingen. Op de hoogste verdieping heb je een tachtig meter lange glazen wand, dit zorgt voor een prachtig zicht op het stadion. Een ideale plek voor een hapje of een drankje.

TOnin el torero local

Toñin El Torero Local

Op een half uur metroreizen van het Santiago Bernabéu af vind je deze mini-bar. De bar staat volledig in het teken van Real Madrid. Er hangen veel mooie Real-attributen op de muren. Ook is het er erg goedkoop. Wil je de Real-supporters tegenkomen, dan is dit een goede plek om ze te vinden.

Wat te doen in Madrid

Voor wie naast een voetbalreis nog tijd heeft om Madrid te verkennen, zijn er tal van boeiende mogelijkheden. We bieden enkele tips om het beste uit je verblijf in deze prachtige stad te halen:

Plaza Mayor Madrid

Plaza Mayor

Dit is het grootste en meest centrale plein van Madrid. Het is er altijd druk. Het plein is aangelegd aan het begin van de zeventiende eeuw, het is dus al erg oud. Er zijn een aantal terrassen, die wel erg duur zijn, waar je een kopje koffie kunt drinken en mensen kunt kijken. Ook kun je genieten van de prachtige gebouwen die rondom het plein staan.

Bustoer Madrid tijdens voetbalreis

De Madrid hop on hop off bustour

Met deze tour zie in je hoog tempo heel veel bezienswaardigheden in de stad. Ideaal als je niet veel tijd hebt buiten de voetbalwedstrijd om. Via je oortjes kun je zelfs kiezen in welke taal je de rondleiding wil hebben. Er rijden veel bussen rond in de stad, waardoor je vaak niet lang hoeft te wachten. Per persoon kost deze bustour €22.

La Latina wijk

La Latina

Dit is een wijk in de stad. Het is er erg gezellig en vooral heel erg kleurrijk. Er zijn heel veel restaurants en barretjes. Kom je er op zondag, dan zijn er overal in de wijk marktjes te vinden. Je bent zo een middag kwijt aan het rondlopen in de wijk.

Parque dl buen retiro Madrid

Parque del Buen Retiro

Het park was vroeger van de koninklijke familie van Spanje, maar tegenwoordig is het geopend voor het publiek. Het is een groot park met veel bezienswaardigheden. Het park ligt centraal in Madrid. Een mooi stukje natuur midden in de grote stad. De perfecte plek om een mooie wandeling te maken.