Ontspannen en verkennen: een voetbalreis naar Europa’s beste strandbestemmingen

Het is tijd voor wat welverdiende rust! Maar zou je het niet geweldig vinden om naar een ander land te reizen, waar je niet alleen van een voetbalreis met geschiedenis en cultuur kunt genieten, maar ook nog van een heerlijk strand?

Wij regelen dit voor je! Stranden vormen een extra pluspunt voor reizigers die van voetbal houden, maar het ook fantastisch vinden om nieuwe culturen en mensen te ontdekken. Dus plan je vakantie en boek een prachtige voetbalreis bij onsmet strandvakantie!

Valencia: voetbal, eten en plezier in de Spaanse zon

Een van de meest onderschatte reisbestemmingen van Europa is ongetwijfeld de op twee na grootste stad van Spanje: Valencia. Deze stad heeft namelijk twee voetbalteams, een fantastische keuken, prachtig weer, geweldige stranden en een heleboel andere culturele attracties voor je in petto! De stad Valencia is dus een fantastische bestemming voor een voetbalreis. Al tientallen jaren zijn voetbalfans over de hele wereld bekend met de bar “Manolo del Bombo“. De vorige eigenaar, Manolo, was een gepassioneerde Valencia-superfan die met zijn grote trom naar tien WK’s reisde en daarmee de Spaanse fans over de hele wereld begeleidde. Maar zelfs met een nieuwe eigenaar blijft deze bar een van de populairste voetbalcafés in de omgeving.

Voordat je deze bar bezoekt, kun je van de stranden van Valencia genieten. Deze prachtige stranden maken van Valencia een populaire bestemming voor heerlijke strandvakanties. Vlak bij het centrum van de stad ligt het Las Arenas-strand en er zijn veel manieren om er te komen. Je kunt namelijk gebruik maken van de tram, die je vanaf Pont de Fusta pakt. Na 15 minuten stap je dan uit bij het station van Les Arenas en loop je rechtstreeks naar de kust. Bus 19 is een andere optie en die vertrekt vanaf Plaza de Ayuntamiento. Het strand van Sagunto is een ander mooi strand dat zeker de moeite waard is, met een hoofdweg vol bars en restaurants. Boek je voetbalreis naar Valencia bij ons en geniet van prachtig weer aan een heerlijk strand!

Barcelona: voetbal en strand in de “City of Dreams”

Als je op zoek bent naar de complete voetbalreis, dan is Barcelona de “place to be”. De stranden in Barcelona behoren tot de beste van heel Spanje. Ze maken van je reis echt een topvakantie, samen met het warme weer en de uitnodigende buitenbars. De Spaanse keuken is altijd gezellig omdat je samen van de tapas en een grote kan met sangria kunt genieten. Elk aspect van het leven in Barcelona draait om voetbal. FC Barcelona is een legendarisch voetbalteam, maar deze club vormt ook de ziel van de stad. Plaatselijk staan ze bekend als “the Blaugrana” en hun slogan is “more than a club” (“meer dan een club”). Met een capaciteit van meer dan 99.000 bezoekers is Nou Camp het grootste stadion van Europa.

Maar een voetbalreis naar Barcelona is niet compleet zonder een bezoek aan het strand. Het dichtstbijzijnde strand van Nou Camp is het strand van Barceloneta, een van de oudste en populairste stranden van Barcelona, gelegen in de traditionele visserswijk. Er is een bus die non-stop van Sants – Munné naar Via Laietana – Correus rijdt. Elke dag worden er regelmatige vervoersdiensten verzorgd. Een rit duurt ongeveer 27 minuten. Tijdens je voetbalreis zou je ook een bezoek moeten brengen aan het Bogatell-strand, dat tussen het Nova Icària-strand en het Mar Bella-strand ligt. Dit populaire strand staat bekend om zijn ontspannen sfeer, gezinsvriendelijke voorzieningen en gezellige restaurantjes. Je kunt er volleyballen of leren windsurfen, kitesurfen of kajakken in open zee. Er is van alles te doen op het strand van Bogatell.

Napoli: een voetbalreis naar de beste stranden van Italië

Als je een voetbalreis plant of gewoon een stedentrip wilt maken, dan is Napoli de perfecte plek om te verblijven. In het Diego Armando Maradona Stadion krijg je de kans om zelf een van de meest populaire teams mee te maken. Napoli strijdt al enkele jaren voor de winst, en het meemaken van hun strijdvaardigheid wordt een onvergetelijke ervaring. Na de wedstrijd rennen de supporters de straten van de stad in om feest te vieren in de plaatselijke bars. Het stadscentrum biedt hiervoor een aantal fantastische opties, waaronder Intra Moenia, een kleine stadsbar met een levendige sfeer en creatieve cocktails.

De stranden van Napoli worden daarnaast beschouwd als de mooiste stranden van heel Italië. Het beroemde Gaiola Beach is daar een mooi voorbeeld van. Dit strand is opgesplitst in twee delen, die beide volledig gratis zijn. Om er te komen pak je metrolijn 2 vanaf het Garibaldiplein naar de halte Mergellina, vervolgens pak je bus 140 naar Capo Posillipo en daarna loop je vervolgens naar Gaiola Park. Het Miseno-strand is ook erg populair. Je vindt hier talrijke cafés op het strand waar je kunt genieten van verfrissende cocktails en fingerfood. Boek je volgende voetbalreis naar Napoli dus bij ons!

Madrid: geen strand, maar je kunt er toch zwemmen

Naast de historische gebouwen staat Madrid bekend om zijn food markets. Je vindt er ook musea gewijd aan de Renaissance en hedendaagse kunst, unieke wijken en een bruisend nachtleven in deze stad. Een voetbalreis naar Real Madrid, UEFA’s beste team van de twintigste eeuw, wordt een onvergetelijke ervaring. Als grootste rivaal van Real Madrid, speelt FC Barcelona jaarlijks een knaller die “El Clásico” wordt genoemd.

Atlético Madrid is een andere voetbalclub in Madrid die je niet mag missen tijdens je voetbalreis. Hun stadion is indrukwekkend en heeft een zinderende sfeer. Los Suffradors, de Atlético Madrid-fans, zingen, springen en zwaaien dan met hun vlaggen gedurende de hele wedstrijd. Deze ervaring mag je niet missen!

Er is geen twijfel mogelijk dat El Derbi een van de mooiste voetbalwedstrijden in het Spaanse voetbal is, omdat de twee lokale teams hier aan meedoen, namelijk Real Madrid en Atlético Madrid.

Het is fascinerend om de hoofdstad van Spanje te bezoeken, maar één ding ontbreekt hierbij: de zee. Maar maak je geen zorgen – er zijn zoveel plekken waar je af kunt koelen! Een van de populairste zwembaden voor gezinnen met kinderen is de “Piscina de Lago”. Er zijn hier twee geacclimatiseerde zwembaden, waarvan één voor beginners, twee zwembaden voor meerdere doeleinden en drie zomerbaden. Je vindt dit complex in Casa de Campo, het grootste groene gebied van Spanje. Dit park heeft ook nog eens een groot meer, waar je een boot of een kajak kunt huren, sportfaciliteiten zoals een kabelbaan, een pretpark, een dierentuin en een aquarium.

Vanaf Plaza De España kun je metrolijn 10 naar Casa De Campo pakken, die elke tien minuten rijdt. Je kunt ook zwemmen in het Vicente del Bosque Municipal Sports Center, een andere optie die is gelegen nabij het zakencentrum van Madrid. Het sportpark van Puerta de Hierro heeft ook een zwembad bij de rivier de Manzanares aan de El Pardo-weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *