Stadions die je snel zou willen bezoeken

Wist je dat enkele van de beroemdste en meest iconische stadions van Europa’s grootste voetbalclubs in de nabije toekomst zullen worden afgebroken? Zorg ervoor dat je geen spijt krijgt als je de kans mist om deze geweldige historische stadions nog persoonlijk te zien. Aangezien deze blogpost je een lijst van alle must see-stadions geeft, heb je hier geen excuus meer voor. Hoewel deze locaties niet in perfecte staat verkeren en vrij verouderd zijn, bieden ze een schat aan geschiedenis, emotie en passie en vormen ze een terugblik op het verleden.

AC Milan/Inter Milan – San Siro

Het San Siro in Milaan zal worden afgebroken na de Olympische Winterspelen Milano-Cortina in 2026. Dit iconische stadion wordt gedeeld door twee van de grootste Italiaanse voetbalteams en is een plek die je op je bucketlist zou moeten zetten om een keer in je leven te zien. Omdat beide teams hier al sinds 1926 wedstrijden spelen, heeft het een aantal ongelooflijke momenten meegemaakt, waaronder de WK van 1990 en een paar finales van de Champions League. Dit stadion zal dus zeker door de fans van beide teams worden gemist. Met een capaciteit van iets meer dan 80.000 is dit het grootste stadion van Italië en één van de grootste van Europa. Er liggen plannen voor beide clubs om een nieuw, modern en ultramodern terrein te gaan delen met een beperktere capaciteit van 65.000 bezoekers. In dit oude stadion heerst er echter nog een ongelooflijke sfeer. Mis je kans niet om het te bezoeken nu het nog kan en boek bij ons een voetbalreis naar Milaan om een wedstrijd in het iconische San Siro live bij te wonen met AC Milan of Inter Milan.

Valencia – Estadio Mestalla

Dit in 1923 geopende stadion in het zuidoosten van Spanje heeft een capaciteit van 48.600 bezoekers en is daarmee een van de grootste stadions van het land. Het staat bekend om zijn extreem steile tribunes, waardoor het uitzicht vanaf de zitplaatsen uitstekend is om de wedstrijd van bovenaf te bekijken en te volgen. In dit stadion werden alle openingswedstrijden van Spanje tijdens het wereldkampioenschap van 1982 gehouden en daarnaast 10 Copa del Rey-finales, waaronder vier El Clasicos. Helaas verkeert het niet in zo’n beste staat en daarom gaat de club in 2025 naar het Nou Mestalla verhuizen, tenminste als alles volgens plan verloopt. Dit nieuwe stadion heeft een capaciteit van 70.000 bezoekers. Het oude stadion zal je niet teleurstellen als je het bezoekt. Boek dus nu een reis bij ons naar Valencia!

AS Roma/Lazio – Stadio Olimpico

Met een capaciteit van iets meer dan 72.000 is dit stadion, dat in 1953 werd geopend voor toeschouwers, echt een ongelooflijke en unieke plaats om een voetbalwedstrijd bij te wonen. Dit stadion zorgt voor een overweldigende ambiance, die je in weinig andere stadions in Europa kunt ervaren. Aanvankelijk was het bedoeld voor meer dan 100.000 bezoekers, voordat het een zittend stadion werd om aan de eisen van de Olympische Spelen in 1960 te kunnen voldoen. In 1979, 1984, 1996 en 2009 werden hier vier Europese bekerfinales gehouden. Boek dus een reis naar Rome om hier de feestelijke sfeer mee te maken tijdens een wedstrijd van Roma of Lazio, voordat ze in 2027 naar het Nieuwe Roma-stadion verhuizen – of nog beter: ga naar een Derbi di Roma!

Hertha Berlijn – Olympiastadion Berlijn

Dit is een van Europa’s meest opmerkelijke stadions om te bezoeken, omdat het betrokken is geweest bij vele historische gebeurtenissen. Dit stadion werd oorspronkelijk geopend in 1936 voor de start van de Olympische Spelen. Volgens schattingen waren er toen meer dan 100.000 mensen binnen. Sinds de renovatie in 2004 heeft het nu een permanente capaciteit van 74.475 zitplaatsen. Andere opmerkelijke gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden zijn de WK’s van 1974 en 2006, met als meest recente de finale tussen Italië en Frankrijk, die de Italianen wonnen tijdens de strafschoppen. Er zijn plannen om tegen 2025 te verhuizen naar een nieuw stadion met een verminderde capaciteit van ongeveer 55.000 bezoekers. Zorg er dus voor dat je een reis naar de Duitse hoofdstad boekt, nu je het Olympiastadion nog kunt bezoeken.

Everton – Goodison park

Als een van de oudste stadions van Europa is Goodison Park gewoon een must voor elke voetbalfan die een ouderwetse sfeer wil beleven. Hoewel het misschien niet de meest comfortabele plek is, met weinig ruimte en een aantal plaatsen met belemmerd uitzicht, heeft het wel een unieke charme. “The blues” verhuisden hier naartoe in 1892 vanaf Anfield, omdat ze de huur niet konden betalen. Anfield is nu de thuisbasis van hun stadsrivalen Liverpool. Met rijtjeshuizen rondom en veel pubs in de nabijheid krijg je een traditioneel gevoel als je hier naar een wedstrijd gaat. Boek snel een reis naar Liverpool om Everton in Goodison Park te zien spelen, omdat ze vanaf volgend seizoen verhuizen naar een stadion in de haven met een capaciteit van 52.000!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *