Voetbalreizen

Liverpool FC

Liverpool FC

Voetbalreizen
Liverpool FC

Liverpool FC
1. Kies je wedstrijd
2. Stel je reis samen
3. Bevestig en boek
Boek makkelijk Je complete reis op maat
Nr. 1 in voetbalreizen Dé specialist sinds 2004
Helder en duidelijk Geen verborgen kosten


Voetbalreis FC Liverpool

Voetbalreis FC Liverpool

Boek jouw FC Liverpool voetbalreis in 4 simpele stappen

Boek een geheel verzorgde voetbalreis naar Liverpool FC, zonder boekingskosten. Stel zelf je reis samen: kies de wedstrijd, hotel en zitplaats. Alles in één keer via dezelfde aanbieder, een geweldige en complete ervaring die je altijd zal bijblijven!

Liverpool FC is één van de grootste clubs van de wereld. Het is een club met een rijke historie en ontzettend veel fans over de hele wereld. Liverpool speelt haar wedstrijden in een geweldige voetbaltempel: Anfield Road.

Hier word je volledig voorbereid op jouw voetbalreis naar Liverpool FC. Lees alles over de clubgeschiedenis, leer de rivaliteiten kennen en ontdek alles over het stadion. Ook krijg je alle praktische informatie voor je voetbalreis, van de beste manier om het stadion te bereiken en het vinden van je stoel, tot de leukste supporterscafé’s en de liedjes die je mee moet kunnen zingen. Kortom: alles wat je moet weten voor jouw voetbalreis naar Liverpool FC!

Alles wat je moet weten voor jouw reis naar Liverpool FC

  • Over Liverpool FC: clubgeschiedenis, prijzenkast, logo, tenue & rivaliteiten
  • Over Anfield Road: alles over het roemrijke stadion van Liverpool
  • Fanervaring: clubliederen en supporterscafé’s
  • Dingen om te doen in Liverpool

Informatie over FC Liverpool

Ondanks dat Liverpool FC een ontzettend lange periode doormaakte zonder landstitel, is de ploeg historisch gezien één van de grootste clubs van Engeland. Ook in Europa is de ploeg een grootmacht, met een rijke historie vol met prijzen. Hier bespreken we de clubgeschiedenis, lees je het verhaal over het logo van Liverpool, kijken we naar de bomvolle prijzenkast van de club en richten we ons op de rivaliteit met Everton FC en Manchester United.

CLubgeschiedenis FC Liverpool

Liverpool FC is een club uit de stad Liverpool. De bijnaam van de club is ‘The Reds’. Liverpool FC werd in 1892 opgericht door John Houlding. Hij was eigenaar van Anfield Road, het stadion waar Everton FC haar wedstrijden voetbalde. Na onenigheid met die club verhuisde Everton van stadion en richtte Houlding zijn eigen club op: Liverpool FC. De club speelde dus vanaf de eerste dag van haar bestaan de wedstrijden op Anfield Road.

Liverpool FC heeft vele legendarische spelers gekend. Namen als Kenny Dalglish, Robbie Fowler, Jamie Carragher en topscorer aller tijden Ian Rush. De meest bekende speler van de afgelopen jaren is natuurlijk Steven Gerrard. De door Liverpool zelf opgeleide Gerrard debuteerde in 1998 voor The Reds en speelde meer dan 700 wedstrijden voor de club. In 2005 won Gerrard als aanvoerder de Champions League met Liverpool.

Grootste rivalen van FC Liverpool

Liverpool FC heeft twee grote rivalen binnen Engeland. Hier lees je over de derby met Everton FC en over de rivaliteit met die andere grote club uit Engeland: Manchester United.

Voetbalreis Merseyside derby

The Merseyside derby

De stad Liverpool ligt in het graafschap Merseyside, vandaar dat de wedstrijd tussen Liverpool FC en Everton FC ook wel bekend staat als ‘The Merseyside derby’. De wedstrijd staat bekend als een vriendelijke derby, vanwege families in Liverpool waarbij de halve familie fan is van Liverpool en de andere helft fan is van Everton. In de 21e eeuw was Liverpool eigenlijk altijd beter dan Everton; The Reds wonnen daarom ook regelmatig de derby’s.

Voetbalreis Liverpool Manchester United

The North-West Derby

De North-West Derby is de wedstrijd tussen de twee grootste clubs uit Noord-West Engeland: Liverpool FC en Manchester United. De derby is gevormd door de kleine afstand tussen de twee steden (slechts 56 kilometer), en ook de onderlinge economische en industriële rivaliteit. Door de tijden heen domineerden beiden ploegen het Engelse voetbal. Liverpool FC en Manchester United zijn bekend over de hele wereld en hebben vaak tegen elkaar gestreden om de prijzen.

De haat voor Manchester United is bij Liverpool-fans en -spelers groter dan die voor Everton FC. De North-West Derby wordt daarom vaak op het scherpst van de snede gespeeld; winst op de grote rivaal uit Manchester zorgt voor een enorm feest op de tribunes van Anfield.

Het logo van Liverpool FC

Het logo van Liverpool FC blijft eigenlijk nooit lang hetzelfde. De club past haar logo vaak aan bij bijzondere gebeurtenissen. Zo werd de titel van het clublied ‘You’ll never walk alone’ toegevoegd toen de club honderd jaar bestond, en bij het 125-jarige bestaan in 2017 werden de jaartallen 1892 en 2017 toegevoegd. In de onderstaande video zie je de ontwikkeling van het logo van Liverpool. Het enige onderdeel dat altijd deel heeft uitgemaakt van het clublogo is de ‘Liver-bird’, die er al bij was in 1892.

Tenue THe Reds FC Liverpool

Het tenue van FC Liverpool

De bijnaam ‘The Reds’ komt door het tenue van Liverpool. De ploeg speelt in volledig rode shirts en ook de broek en sokken zijn rood. Tot 1964 speelde Liverpool FC in witte broeken, maar de legendarische manager Bill Shankly wilde de tenues helemaal rood hebben.

Prijzenkast FC Liverpool

Prijzenkast Liverpool

Liverpool FC heeft een goed gevulde prijzenkast. The Reds zijn negentien keer kampioen van Engeland geworden; alleen Manchester United werd vaker landskampioen (20 keer). De FA Cup was zeven keer een prooi voor Liverpool. De League Cup werd acht keer gewonnen en de Super Cup van Engeland werd vijftien keer omhoog gehouden door de ploeg uit West-Engeland.

Ook buiten de landsgrenzen won Liverpool ontzettend veel prijzen. In 2019 won Liverpool voor de zesde keer in de clubgeschiedenis de Champions League (voorheen Europa Cup l), drie keer werd de UEFA Cup gewonnen en de UEFA Super Cup was vier keer voor Liverpool. In 2019 won de ploeg voor het eerst in haar historie de wereldbeker voor clubteams.

Het legendarische Anfield

Liverpool FC speelt haar wedstrijden op Anfield Road. Het stadion is een voetbaltempel en misschien wel even beroemd als de club zelf. Ontdek hier alles over het speciale stadion van Liverpool. Je leest hier ook hoe je het stadion kunt bereiken en hoe je je stoel kunt vinden voor de wedstrijd.

Anfield Road stadion van FC Liverpool
Liverpool supporters tijdens voetbalreis

Capaciteit, feitjes en geschiedenis

Liverpool en Anfield Road zijn aan elkaar verbonden. Sinds de oprichting van de club in 1892 speelt het haar wedstrijden al op Anfield. Na de laatste verbouwing in 2014 heeft het stadion een capaciteit van 54.074, maar de club wil in de toekomst nog uitbreiden tot 61.000 stoelen. Het stadion ligt midden in de wijk Anfield. Het geluid van het publiek blijft, dankzij de compacte tribunes en het grote dak, hangen in het stadion. Hierdoor kan er vanaf de tribunes heel veel geluid komen.

Liverpool kan altijd net iets meer met het eigen publiek op de tribune. Er zijn vele periodes geweest dat de ploeg lange tijd niet verloor in het eigen stadion. Tussen januari 1978 en januari 1981 wist Liverpool FC zelfs 85 wedstrijden lang ongeslagen te blijven op Anfield Road; nog altijd een record.

Hoe bereik je het Anfield Road stadion?

Hier lees je wat de beste manier is om bij het stadion te komen en hoe je jouw plek kunt vinden in het stadion; alles om je weg in en naar Anfield Road te vinden tijdens jouw voetbalreis.

Openbaar vervoer

Omdat Anfield midden in een woonwijk ligt, is parkeren ontzettend moeilijk. Met het openbaar vervoer bereik je het stadion veel gemakkelijker. Eén van de opties om bij het stadion te komen is met de bus. Vanuit het centrum gaat de 917 express bus. Op wedstrijddagen vertrekt deze bus elke tien minuten, vanaf 3,5 uur voor de wedstrijd. Vanaf het Liverpool ONE station gaan de bussen 26 en 27 rechtstreeks naar het stadion. Vertrek je vanuit Queen Square, pak dan bus 17.

Ook met de trein kun je richting het stadion gaan. Pak de trein naar Sandhill station. Vanaf dit station kun je de speciale ‘soccer bus’ pakken; deze brengt je vanaf Sandhill station naar Anfield toe.

Taxi

Het is ook een optie om met de taxi te gaan. Bij het stadion liggen meerdere taxi ‘pick up’ points. De kosten van een taxirit naar het stadion zullen, afhankelijk van waar in Liverpool je bent, tussen de 6 en 20 pond zijn.

Fiets

Je kunt ook een fiets huren en daarmee naar het stadion komen. Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren bij het stadion. Dit doe je bij de Cycle Hub, bij het Stanley car park. Vanaf de Cycle hub ben je in een paar minuten lopen bij het stadion.

Adresgegevens

Anfield Rd, Anfield,
Liverpool L4 0TH
Verenigd Koninkrijk

Plattegrond Anfield Road

Stadionplattegrond en zijdes

Hier zie je de plattegrond van Anfield Road, zoals je ziet zijn er vier zijdes:

Main stand: dit is het grootste vak langs de zijlijn. In 2016 werd deze stand opnieuw geopend, sindsdien kunnen er maar liefst 20.500 man zitten. In het midden van deze stand vind je ook de VIP-tribunes.

The Kop: de oostkant van het stadion. Dit is het meest bekende gedeelte van het stadion. The Kop ontstond in 1906 na de tweede landstitel voor Liverpool. De naam komt van een heuvel in Zuid-Afrika waar veel mannen vochten tijdens de Boerenoorlog. In 1994 zijn de staanplekken in het vak vervangen door zitplekken. The Kop is bekend omdat hier de harde kern van Liverpool zit. Tijdens wedstrijden is dit het vak waar de meeste sfeer wordt gemaakt.

Anfield Road: deze stand ligt tegenover The Kop. Hier vind je ook de uitsupporters.

Centenary stand: deze stand staat beter bekend als de Kenny Dalglish stand; vernoemd naar de legendarische speler en trainer van Liverpool FC. Ook aan deze lange zijde kun je VIP-tribunes vinden.

Hoe werkt je FC Liverpool voetbalticket?

Je bent aangekomen bij Anfield, de volgende opdracht is het vinden van je stoel in het stadion. Dit doe je via je ticket. Hierop staat alle informatie op die je nodig hebt om je plek te vinden in het stadion van Liverpool. Volg alle hieronder beschreven stappen rustig en er kan niks misgaan.

Voetbalkaartje voor FC Liverpool

Zijde: onder de kickoff-tijd zie je aan welke van de vier zijdes je zit. Elk van deze zijdes is onderverdeeld in een hoge (upper) en een lage (lower) zijde.

Turnstiles: de poortjes waar je doorheen moet. Op je ticket staat een letter van de ingang die je moet hebben gevolgd door nummers die je kunt gebruiken om naar binnen te gaan.

Block: het vak waar je zit. Als je bij je zijde naar binnen bent gegaan, moet je hier naar op zoek.

Row: de rij binnen je vak. Als je je vak hebt gevonden is de volgende stap om de goede rij van het vak te pakken.

Seat: als dat gelukt is, hoef je alleen nog maar de juiste stoel te vinden en je zit goed voor je geboekte Liverpool-wedstrijd!

Stadiontoer bij het Anfield Road stadion

Je kunt meerdere stadiontours nemen op Anfield. Het is zeker aan te raden om dit te doen, omdat je bij een tour op plekken komt waar je normaal nooit zou komen.

Stadiontoer FC Liverpool

The LFC Stadium Tour, Museum & Trophy Exhibition

Dit is een prachtige tour waarbij je op heel veel plekken in het stadion komt. Je kunt op de foto met de vier grote trofeeën die Liverpool FC in de laatste jaren gewonnen heeft: de Premier League, Champions League, UEFA Super Cup en de FIFA Club World Cup.

Je gaat ook naar het Liverpool museum. Naast informatie over de beroemde geschiedenis van de club bekijk je de tentoonstelling ‘The Boom Room: The Epic Story of Jurgen Klopp’s Dream Team’. Dit gaat over het Liverpool-team van het seizoen 2019-2020, toen de club eindelijk weer de Premier League won. Ook won Liverpool in dat jaar de Club World Cup en de UEFA Super Cup. Je krijgt bij deze tour ook toegang tot het interactieve Liverpool museum.

Vervolgens ga je naar het bovenste puntje van de Main stand. Vanaf deze plek heb je uitzicht over het veld, maar ook over de stad. Je daalt af naar de kleedkamer van Liverpool. Waan je voor heel even Virgil van Dijk of Steven Gerrard wanneer je in de spelerstunnel onder het beroemde ‘This is Anfield’-bord doorloopt. Ook mag je de dug-out in, zodat je je even de trainer van Liverpool FC kunt voelen.

Een ticket voor deze tour kost voor een volwassene 20 pond. Studenten en senioren betalen 15 pond en voor kinderen is de prijs 12 pond.

The Anfield Origins Tour, Museum & Trophy Exhibition

Ben je meer geïnteresseerd in de geschiedenis van de club, boek dan deze tour. De tour speelt zich grotendeels af buiten het stadion. Ook hier ga je langs de grote bekers en ‘The Boom Room’, maar je gaat niet naar de kleedkamers en spelerstunnel.

In plaats daarvan ga je met een gids rondom het stadion. Deze gids vertelt je onder andere over de oprichter van Liverpool FC: John Houlding. De tour eindigt met een biertje in The Sandon; dit is de pub waar Liverpool FC is opgericht.

Voetbalreis FC Liverpool supporters

Fanervaring: word een echte Liverpool-supporter!

Nu je reis naar Liverpool FC geboekt is, wordt het tijd om een echte supporter van de club te worden. Hier lees je welke liedjes je moet kennen en mee moet kunnen zingen en lees je waar je voor de wedstrijd heen moet gaan voor een hapje en een drankje met de echte Liverpool-supporters.

Clubliederen en chants FC Liverpool

Het clublied van Liverpool is natuurlijk ontzettend bekend. Het ‘You’ll Never Walk Alone’ zal voor altijd verbonden zijn met Liverpool FC, de titel van het lied staat zelfs in het logo van de club. Het wordt altijd gedraaid bij opkomst van de spelers. Alle supporters zingen het uit volle borst mee: na het ‘You’ll Never Walk Alone’ staat Liverpool eigenlijk al met 1-0 voor. Ook zijn er nog enkele ‘chants’ die door de supporters tijdens de wedstrijd worden gezongen.

You’ll never walk alone

When you walk
Through a storm
Hold your head, up high

And don`t be afraid, of the dark
`Coz at the end of the storm
Is a golden sky

And the sweet silver song
Of the lark’

Walk on, through the wind
Walk on, through the rain

Though your dreams be tossed
And blown

Walk on, walk on
With hope, in your heart

And you`ll never walk alone
You`ll never walk alone
Alone

Walk on, walk on
With hope in your hearts
You`ll never walk, alone

Allez allez allez

We’ve conquered all of Europe
We’re never going to stop

From Paris down to Turkey
We’ve won the f*cking lot

Bob Paisley and Bill Shankly
The Fields of Anfield Road

We are loyal supporters
And we come from Liverpool

Allez, Allez, Allez
Allez, Allez, Allez
Allez, Allez, Allez
Allez, Allez, Allez

When the reds go marching in

Oh, when the Reds
Go marching in

Oh, when the Reds
Go marching in

I wanna be in that number
Oh, when the Reds
Go marching in

De leukste supporterscafé’s

Wil je de echte Liverpool-supporter tegenkomen, dan moet je voor naar één van deze plekken gaan.

The Sandon pub in Liverpool

The Sandon

Dit is de pub waar Liverpool FC ooit is opgericht. De pub is nog altijd populair onder de supporters; The Sandon is verkozen als favoriete bar onder Liverpoolfans. De pub met hotel ligt op een paar honderd meter lopen van Anfield. Er hangt een ouderwets Engels sfeertje en het is helemaal aangekleed in Liverpool FC-sferen. Het is een grote bar met meerdere zalen. Kortom: een pub die je bezocht moet hebben als je naar Liverpool gaat!

The Albert Liverpool

The Albert

Dit is ook een enorm grote pub. The Albert ligt recht achter ‘The Kop’. Tijdens wedstrijddagen is de sfeer hier heel goed en wordt er heel veel gezongen. Als je de liedjes uit je hoofd leert zul je ze hier zeker voorbij horen komen!

The park pub Liverpool

The Park

Ligt tegenover The Albert. Vanaf deze pub heb je uitzicht op Anfield. Ook bij The Park wordt veel gezongen.

The King Charles Liverpool

The King Charles

Als je voor de wedstrijd rustig een biertje wil drinken kun je beter naar The King Charles gaan. Deze pub ligt iets verder van het stadion vandaan (nog altijd slechts acht minuten lopen). Het is een kleine pub die rustiger is dan The Sandon, maar nog altijd vol Liverpool-sfeer.

Dingen om te doen in Liverpool

Als je buiten de voetbalreis om nog tijd hebt om de stad Liverpool te ontdekken, zijn dit een aantal hoogtepunten die je zou kunnen bezoeken:

The Baltic triangle Liverpool

Baltic Triangle

Dit is een wijk in Liverpool. Het is een hippe wijk met veel leuke locaties voor een hapje of een drankje. de Baltic Triangle staat het meest bekend als de pub van ‘Peaky Blinders’. Als je fan bent van de serie is een bezoekje aan deze pub echt de moeite waard.

Royal liver building

Royal Liver Building

De Royal Liver Building is één van de ‘Three Graces’ die de waterlinie van Liverpool vormen. Als je boven staat heb je een prachtig uitzicht over de stad. De twee klokkentorens, die op bijna honderd meter hoogte uitkomen, hebben allebei een koperen liver bird; het symbool van Liverpool komt dus ook hier weer terug.

LFC City Explorer

LFC City Explorer

Dit is een bustocht langs alle hotspots van Liverpool, inclusief Anfield. De tour vindt plaats in een klassieke Engelse bus. De LFC City Explorer is een heel handige manier om een groot deel van de stad te zien.

Royal Albert dock

Royal Albert dock

De Royal Albert dock is een prachtig en historisch stukje van de stad. Ben je muziekliefhebber, bezoek dan zeker het Beatles museum dat aan de Royal Albert dock ligt. Voor 16 pond mag je hier naar binnen en bezoek je een stukje muziekgeschiedenis uit Liverpool.