Beste vijf steden voor een voetbalreis met je partner

Voetbal is van nature een romantische sport, want het brengt het beste in mensen naar boven, net als de liefde. In veel Europese steden maakt dit mooie spel deel uit van de cultuur van de stad. Hier volgen de beste vijf steden voor een voetbalreis met je partner.

Parijs

De lichtstad, misschien wel de meest voor de hand liggende in deze lijst, is misschien wel de meest romantische plek op aarde, want elk jaar worden er tussen de 7.000 en 10.000 huwelijksaanzoeken gedaan. Wellicht ben je nog niet klaar voor een huwelijk, maar gelukkig kun je er ook geweldig voetbal bekijken!

Een reis naar het Parc des Princes om Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappe te zien ligt voor de hand, maar dit is niet de enige club in de Franse hoofdstad. Red Star FC en FC Paris zijn namelijk ook geweldige kleine clubs die zeker een bezoek waard zijn, vooral als je meer geïnteresseerd bent in de meer menselijke, romantische kant van het voetbal.

In elke gezonde relatie worden er compromissen gesloten. Je partner is misschien niet zo geïnteresseerd in voetbal als jijzelf, maar als jullie in Parijs zijn, is er genoeg te doen. Er zijn maar weinig steden die uitnodigen tot zoveel toeristische activiteiten als Parijs. Deze stad heeft een wonderbaarlijk rijke geschiedenis achter zich.

Geniet ‘s-avonds van de Eiffeltoren, loop hand in hand over de Champs Elysees en bewonder de kunst in het Louvre. Natuurlijk kun je ook niet naar Parijs gaan zonder de plaatselijke delicatessen te proeven. Septime La Cave is een prachtige, kleine, natuurlijke wijnbar, waar kleine gerechten met verse streekproducten worden geserveerd. We zijn dus heel enthousiast over een bezoek aan deze prachtige, indrukwekkende stad. Ga dus snel naar onze website en boek een voetbalreis naar Parijs bij ons!

Verona

“Eerlijk Verona, waar onze scene zich afspeelt, zou je met liefde moeten bezoeken, om te genieten van het voetbal.” Onze versie van Shakespeare’s werk is wat roestig, maar zo zou het openingscitaat van Romeo en Julia volgens ons moeten gaan.

Verona, de vroegere woonplaats van deze geliefden, is een verborgen juweeltje onder de voetballiefhebbers, en je kunt er een heerlijke tijd met je partner doorbrengen. Dit is een relatief kleine stad in het noordoosten van Italië, en bovendien de thuisbasis van prachtige architectuur, fantastisch eten en Hellas Verona FC.

Hellas Verona zweefde een tijdje tussen de Serie A en de Serie B, maar sinds hun promotie in 2019 vormen ze een solide ploeg, hoewel ze momenteel onderaan staan. In 1984/85 wisten ze zelfs de hoogste Italiaanse divisie te winnen.

Het prachtige ovale Stadio Marcantonio Bentegodi is ook zeker een bezoek waard. De combinatie van de vorm en de nabijheid van het veld zorgen hier voor een van de beste voetbalsferen in Italië. Na het voetbal kun je heerlijk wijn proeven en een Romeo en Julia-tour volgen. Het is echt een prachtige stad om te bezoeken.

Milaan

De volgende stad in Italië, Milaan, is een andere geweldige optie voor een voetbalreis met je partner. Dit is een van de belangrijkste fashion-hoofdsteden van de wereld en deze stad heeft ook twee van de grootste clubs uit de voetbalgeschiedenis: AC Milaan en Inter Milaan. Dus iedereen komt hier aan zijn trekken.

Bovendien is het San Siro voor beide clubs een uniek stadion, dat tegen 2026 zal worden afgebroken en herbouwd. Enkele van de grootste voetbalspelers hebben hier op het heilige gras gespeeld. Het is dus een voetbalarena die elke voetbalfan zou moeten zien. Dit stadion heeft niet alleen een geweldige sfeer op wedstrijddagen, maar ook een ongelooflijk museum, dat de verhalen van beide monumentale clubs vertelt.

De gedachte om hier enkele sterren van beide Milanese clubs te zien spelen, is zelfs aantrekkelijk voor degenen die niet van voetbal houden. Het gaat hier o.a. om Romelu Lukaku, Niccolo Barella, Zlatan Ibrahimovic en Rafa Leao. Dit zijn allemaal spelers die zorgen voor een blijvend effect op het mooie voetbalspel.

Hoewel voetbal ongelooflijk belangrijk is voor de cultuur in Milaan, is dit niet het enige wat deze prachtige stad te bieden heeft. De Dom van Milaan, om maar een voorbeeld te noemen, is niet alleen een van de mooiste gebouwen ter wereld, maar ook een ongelooflijk staaltje architectuur en techniek. En natuurlijk zijn er genoeg shopmogelijkheden…als je daarna op zoek bent natuurlijk! Boek dus een onvergetelijke ervaring naar het San Siro bij ons!

Sevilla

Net als Verona is Sevilla een onderschatte, romantische Europese stad. Er zijn misschien geen Shakespeare-stukken geschreven over deze prachtige Spaanse stad, maar er is genoeg te doen. Met twee van de grootste clubs van Spanje, namelijk Sevilla en Real Betis, zorgt Sevilla voor een zeer aangename voetbalreis.

De derby Sevilla/Real Betis is ook een van de meest intense in Europa. Deze twee groepen fans zijn rasechte rivalen van elkaar en adoreren hun eigen club. Het Ramon Sanchez-Pizjuan stadion, de thuisbasis van Sevilla, is een van de mooiste van Spanje en heeft ook een recordaantal van vijf Europa League/UEFA-trofeeën mogen ontvangen.

Real Betis is daarnaast niet zo succesvol geweest als hun plaatselijke rivalen op het gebied van bekers, maar ze maken het gebrek aan trofeeën goed met hun ongelooflijke achterban. Het Estadio Benito Villamarin heeft namelijk een capaciteit van meer dan 60.000 en is een van de weinige grote stadions in Spanje die regelmatig uitverkocht zijn. Als je een fan bent van voetbalcultuur van topkwaliteit, dan is een bezoek aan deze club perfect voor jou.

Tijdens elke voetbalreis met je partner is het voetbal natuurlijk het allerbelangrijkste, maar dat is niet het enige wat de moeite waard is! Als thuisbasis van de Flamenco vind je er ook honderden kleine bars verspreid over de stad die regelmatig optredens verzorgen. Het Alcazar is bovendien een van de mooiste tuinen ter wereld met een ongelooflijke architectuur en prachtige planten. De perfecte plek voor een romantische wandeling! Boek dus snel een voetbalreis naar de prachtige stad Sevilla.

Londen

In voetbaltermen is Londen waarschijnlijk de grootste stad ter wereld. Het aantal clubs van topkwaliteit dat je in één stad kunt bezoeken maakt deze stad echt uniek. Niet alleen zijn er ZEVEN Premier League-clubs, maar er zijn ook talloze andere clubs te vinden met hun eigen unieke verhalen en geschiedenis.

Chelsea, Arsenal, Tottenham, West Ham, Fulham, Crystal Palace en Brentford behoren allemaal tot de top van Engeland. Elk van deze clubs is een bezoek waard, al dan niet op een wedstrijddag. Als je echter op zoek bent naar een goedkopere optie, dan heeft Crystal Palace een van de beste voetbalsferen in de competitie. Dit stadion bevindt zich in een van de mooiste delen van de stad.

Je zou wel vijf jaar in Londen kunnen verblijven en nog steeds niet alles hebben gezien wat het te bieden heeft; deze stad behoort zonder twijfel tot één van de wereldhoofdsteden. Hij heeft musea van wereldklasse, vele parken, en gezellige pubs en restaurants om in je behoefte aan eten en drinken te voorzien. Natuurlijk kun je er allerlei soorten keukens uitproberen, maar als je echt Brits wilt eten, ga dan naar Battersea Pie Station voor heerlijk en betaalbaar eten.

Net als Parijs is Londen een van die steden waar je echt de bezienswaardigheden moet bezoeken. De Houses of Parliament zijn heel indrukwekkend en Buckingham Palace is ook een “must-see”, maar zorg ervoor dat je de Britse garde niet in de weg loopt! Dus waar wacht je nog op? Boek je voetbalreis naar Londen bij ons om een van de vele teams te zien spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *