Meest inspirerende comebacks van voetballers in de geschiedenis

Om als voetballer terug te komen na een blessure, vooral als die van lange duur is, blijft lastig. De volgende voetballers zijn na een ernstige ziekte of blessure teruggekomen op het hoogste niveau, wat inspirerend is en laat zien dat je je dromen nooit mag opgeven.

Arjen Robben 

Deze Nederlandse vleugelspeler stond erom bekend dat hij in zijn carrière vanaf de rechtervleugel met zijn linkervoet scoorde. Als Nederlandse legende speelde hij bij Chelsea, Real Madrid en Bayern München en had een ongelooflijke carrière bij de grootste clubs in Europa, waarbij hij de verdediging regelmatig in de problemen bracht. Robben nam onlangs afscheid van het voetbal bij FC Groningen, waar hij aanvankelijk zijn carrière begon en eindigde met een Premier League-, Bundesliga-, La Liga- en UEFA Champions League-titel op zijn naam. Waar weinig mensen van op de hoogte zijn geweest, is het feit dat hij al op zijn 20-jarige leeftijd teelbalkanker had gekregen. Hij was toen totaal in shock en vond zijn voetbalcarrière op dat moment geen prioriteit meer. Gelukkig herstelde hij goed van deze ziekte en was daarna zelfs in staat om de voetbaltop te bereiken, waardoor hij een inspiratie voor velen werd.

Christian Eriksen

Als Deense voetbalgrootheid die zijn land meer dan 100 keer vertegenwoordigde, en bovendien voor zowel Tottenham als Manchester United speelde, heeft deze aanvallende en creatieve middenvelder een topcarrière achter de rug. In juni 2021 kreeg hij echter tijdens de Euro 2020-openingswedstrijd van Denemarken in de 42e minuut een hartaanval. Gelukkig overleefde Eriksen dit ernstige incident en speelde hij zes maanden later weer op verbazingwekkende wijze in de Premier League bij Brentford. Zijn geweldige prestaties op het veld zorgden ervoor dat Manchester United hem in augustus 2022 overnam en hij vormt nu een belangrijk onderdeel van het team van Ten Hag. Eriksen vertegenwoordigde onlangs ook zijn land in Qatar, een ongelooflijke prestatie als je bekijkt wat deze speler allemaal heeft meegemaakt. Ga dus naar Manchester om Eriksen live te zien spelen!

Erik Abidal

Deze veelzijdige Franse centrale speler en linkerverdediger heeft een uitstekende carrière achter de rug tot zijn pensioen in 2014. Hij speelde voornamelijk bij Lyon en Barcelona waar hij 18 trofeeën won, waaronder 2 UEFA Champions Leagues met de Catalanen. Hoewel door Barcelona in maart 2011 bekend werd gemaakt dat hij een levertumor had,  speelde Abidal de gehele Champions League-finale, en Barcelona won uiteindelijk met 3-1 van Manchester United. Als symbool van respect overhandigde Carles Puyol de aanvoerdersband aan Abidal en liet hem als eerste de trofee op Wembley in ontvangst nemen. In maart 2012 moest Abidal een levertransplantatie ondergaan wegens problemen met de eerste operatie. Later verliet hij Barcelona en speelde hij bij Monaco en Olympiakos. Abidal vertelde dat deze reis hem sterker heeft gemaakt, waardoor hij ook meer over zichzelf aan de weet is gekomen. Een verbazingwekkend verhaal waarmee hij anderen blijft inspireren.

Petr Čech

Čech heeft een fantastische voetbalcarrière gehad, voordat deze doelman in 2019 uiteindelijk met pensioen ging. Hij werd al op jonge leeftijd beroemd en maakte in 2004 een overstap naar Chelsea, waar hij tot 2015 bleef. Vervolgens speelde hij bij Arsenaal totaan zijn pensioen. In zijn beste jaren werd hij terecht beschouwd als een van de beste en briljante keepers ter wereld, met uitstekende reflexen en schotvaardigheid. Deze Tsjechische doelman heeft als enige doelman twee gouden handschoenen bij meer dan één Premier League-clubs gewonnen en tijdens zijn voetbalperiode bij Chelsea heeft hij bovendien vier Premier League-titels en een UEFA Champions League-titel behaald. In oktober 2006 bij het pas gepromoveerde Reading zou zijn leven echter voorgoed veranderen. Tijdens een botsing liep hij namelijk een schedelbasisfractuur op, leed ten gevolge daarvan aan geheugenverlies, maar had daarna wel het geluk om weer te kunnen voetballen. Opmerkelijk genoeg kwam deze iconische doelman slechts drie maanden later, in januari 2007, met een beschermende hoofdbeschermer alweer in actie voor de blauwe shirts.

Jonas Gutiérrez

Deze Argentijnse middenvelder heeft een gevarieerde carrière in veel verschillende landen gehad, waaronder Spanje en zijn geboorteland Argentinië. Bij Newcastle United werd hij van 2008 tot 2015 pas echt bekend als een hardwerkende en betrouwbare hoofdrolspeler voor de magpies. In oktober 2013 braken er echter zware tijden voor hem aan toen er bij hem teelbalkanker werd ontdekt en een maand later werd hij met succes geopereerd. Hij keerde terug in januari 2014, maar werd niet langer gezien als een belangrijke speler binnen het team en werd uitgeleend aan Norwich City. In april 2016 won Gutiérrez een rechtszaak tegen Newcastle wegens discriminatie, omdat hij vanwege zijn diagnose niet werd geselecteerd en oneerlijk werd behandeld, waardoor hij geen bonussen kon ontvangen. Daarna speelde hij grotendeels voor clubs in Argentinië voordat hij zijn schoenen aan de wilgen hing bij Club Almagro in Buenos Aires.

Sebastien Haller

In juli 2022 kreeg deze Ivoriaanse spits, die tot nu toe bij clubs als Ajax, West Ham en momenteel bij Borussia Dortmund speelde, het schokkende nieuws dat hij teelbalkanker had. Gelukkig heeft Haller, na een succesvolle operatie begin januari 2023, de training van het eerste elftal bij de Duitse voetbalgiganten hervat en hoopt dit seizoen weer in actie te kunnen komen. Wij wensen Haller het allerbeste en wij adviseren je om snel een reis te boeken om deze geweldige ster en anderen bij Dortmund te zien spelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *