De beste steden om Champions League-voetbal te beleven

De Champions League vormt het hoogtepunt van het Europese voetbal, een competitie waarvan elke topspeler droomt om hem te winnen. Hier volgt een lijst van de mooiste steden waar je in een bijzondere sfeer kunt genieten van voetbal op topniveau.

Madrid

Het is natuurlijk onmogelijk om de Spaanse hoofdstad Madrid hierbij over te slaan, met Real Madrid als koploper in deze competitie, die de trofee maar liefst veertien keer hebben gewonnen. Een wedstrijd meemaken in het iconische Santiago Bernabéu met een capaciteit van 81.044 is ook een must voor elke serieuze voetbalfan. Als grote kanshebber voor de trofee en met enkele van de beste spelers in hun team, is het hier altijd zeer vermakelijk om hun aanvallende voetbal live te ervaren. Wat de stad zelf betreft, Madrid heeft een levendig aanbod aan bars waar je onder het genot van een drankje van tapas kunt genieten, en ook nog talloze monumenten en musea kunt bezoeken. En als je nog wat tijd overhebt, dan is Plaza de Cibeles een iconische plek in deze stad om niet te missen. Dit is namelijk de plek waar Real Madrid-fans samenkomen om hun overwinningen te vieren. Deze stad belooft je dus een reis vol belevenissen.

Liverpool

Liverpool is een unieke plaats om een voetbalwedstrijd te zien, en met het gezang van “you’ll never walk alone” dat rond Anfield weerklinkt ook een fantastische ervaring om mee te maken. Met zes titels op hun naam is deze club zeker een Europees zwaargewicht en de sfeer in dit oude stadion uit 1892 en in het bijzonder op de kop-tribune tijdens een Champions league-avond is heel bijzonder. Manager Pep Guardiola zei ooit eens: “Dit stadion heeft iets speciaals, wat je in geen enkel ander stadion ter wereld vindt.” Het heeft de afgelopen jaren ook veel grote comebacks meegemaakt, met name de 4-0 halve finale tegen Barcelona in mei 2019 met manager Jurgen Klopp. En als je Anfield bezoekt, mag je het beroemde standbeeld van Bill Shankly buiten het stadion zeker niet missen. Geniet er dan ook van een drankje in de beroemde pub The Albert, waar veel plaatselijke bewoners graag naartoe gaan voordat de wedstrijd begint. Verder vormen de muziek- en kunstmusea van de Beatles een duidelijk symbool van deze stad, dus er is genoeg te doen.

München

Deze trotse Beierse stad is de thuisbasis van Bayern München, dat tot nu toe 6 Champions League-titels heeft behaald en de laatste in 2020. Ze spelen in een bijzonder stadion en de Allianz Arena is een van de meest moderne en comfortabele plaatsen om naar een voetbalwedstrijd te kijken, ook vanwege zijn indrukwekkende architectonische ontwerp. Met de dominante kracht in het Duitse voetbal van dit team krijgt het stadion op deze Europese avonden een carnavaleske sfeer. Voor degenen die de plaatselijke cultuur willen ervaren, zijn de vele attracties van München zeer de moeite waard. Je kunt er bijvoorbeeld genieten van de prachtige architectuur, zoals de Mariënplatz, of een heerlijk biertje pakken in een van de vele traditionele biertuinen die deze stad te bieden heeft. München heeft gewoon het gehele pakket voor je in petto om van je voetbaltrip een geweldige reis te maken.

Milaan

Deze charmante stad in het noorden van Italië is de thuisbasis van de twee voetbalgiganten AC Milan en Inter Milan. Beide teams delen hetzelfde stadion, het legendarische San Siro, dat plaats biedt aan 80.018 mensen en daarmee een van de grootste stadions van Europa is. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat AC Milan met zeven titels in deze competitie meer succes heeft gehad dan hun stadsrivalen, waarmee ze alleen Real Madrid achter zich laten. Deze historische locatie gaat in 2026 dicht en het is daarom een echte aanrader om een wedstrijd in dit oude, lawaaierige, maar overweldigende stadion mee te maken voordat het wordt afgebroken. In de stad hangt hier ook altijd een levendige sfeer. Geniet van het geweldige nachtleven onder het genot van een glas wijn en heerlijk eten. Milaan is ook een zeer artistieke stad, met kunstwerken van Da Vinci als publiekstrekker en prachtige bezienswaardigheden, zoals het beroemde Duomo-plein. Aarzel dus niet om een bezoek aan deze prachtige stad in je bucketlist op te nemen!

Dortmund

“Last but not least” volgt hier de stad waar Borussia Dortmund in het geel en zwart speelt. Omdat zij de reputatie hebben aanvallend voetbal te spelen, zijn hier dan ook meestal veel doelpunten te verwachten. Het Signal Iduna park biedt een van de beste voetbalsferen in het wereldvoetbal met zijn iconische gele muur-tribune waarop 24.454 mensen veilig kunnen staan, en waardoor het voor elke tegenstander een uitdaging wordt om er te winnen. Deze club heeft regelmatig in de late stadia van deze competitie gestaan, maar kwamen dan net iets te kort. In 2013 wonnen ze bijna, maar verloren in de finale tijdens de strafschoppen van hun fanatieke rivalen Bayern München. Als een ware voetbalstad voel je hier overal de passie voor de club als je door het centrum loopt, dat veel mooie plekken heeft om te verkennen. Een must tijdens deze reis is natuurlijk een bezoek aan het Duitse voetbalmuseum, dat een gedetailleerd overzicht biedt van de voetbalgeschiedenis met een eerbetoon aan vele voetballegendes. Dit stadion is een unieke ervaring die je onvergetelijke herinneringen zal opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *