Top 5 steden voor een voetbalreis op Valentijnsdag

Valentijnsdag is een moment om met je geliefde door te brengen, dus de beste manier om hiervan te genieten is tijdens een weekendje weg in het teken van voetbal naar een nieuwe stad. Hieronder volgt een lijst met de beste steden voor een weekend vol cultuur, kunst en voetbal.

Sevilla 

Sevilla is een perfecte stad voor een romantisch uitstapje, met een grote verscheidenheid aan kunst en cultuur, inclusief een gepassioneerde voetbalcultuur, en een mild zonnig winterklimaat. Bezoek hier in ieder geval de grootste kathedraal van de stad, de op twee na grootste in zijn soort ter wereld, die in 1987 door de UNESCO werd erkend als werelderfgoed. Daarnaast kun je het beroemde Plaza de España bezoeken, waar je de mooiste architectuur van de stad en het land kunt bewonderen. Daarnaast is het in de regio Andalusië zeker een “must” om de plaatselijke cultuur te ervaren tijdens een flamencoshow, onder het genot van heerlijke tapas en een glas sangria. Wat het voetbal betreft, de plaatselijke club staat hier bekend om de meest fanatieke fans van Spanje en dat betekent dat Ramon Sanchez Pijuan altijd een luidruchtige en overweldigende sfeer heeft voor tegenspelers. Boek een voetbalreis bij ons om Sevilla tegen RCD Mallorca te zien spelen in het weekend van 11/12 februari en je hebt het weekend van je leven.

Parijs

Parijs is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een weekend vol actie in een stad waar enkele van de beste voetbalspelers ter wereld wonen. Ga wereldbekerwinnaar Messi live in actie zien, nu het nog kan, naast andere supersterren zoals Mbappe en Neymar, in hun iconische aanvalstrio. Met PSG, dat momenteel in topvorm is en eerste staat in Ligue 1, ben je verzekerd van entertainment en doelpunten tijdens een wedstrijd. Ga dus op 14 februari kijken hoe ze in actie komen tegen de als eerste geplaatste en huidige Bundesliga-kampioen Bayern München. Dit belooft een spectaculaire strijd te worden omdat de winnaar doorgaat naar de kwartfinales van de Champions League. De Franse hoofdstad heeft een eindeloze hoeveelheid attracties om te bezoeken naast de beroemde iconische, zoals de Eiffeltoren, van waaruit je een spectaculair uitzicht over de stad hebt, of het Louvre-museum met de beroemdste kunstwerken ter wereld. Voor geschiedenisliefhebbers is een bezoek aan de Arc de Triomphe, ingehuldigd in 1836, een echte “must” en ook het paleis van Versailles, ongeveer 20 kilometer ten westen van het centrum mag niet worden vergeten. Dit paleis wordt als een nationale gedenkplaats beschouwd en is een prachtige bezienswaardigheid. Sensatiezoekers kunnen ook nog naar Disneyland gaan voor een gewenste adrenalinekick. Boek dus een voetbalvakantie bij ons naar deze prachtige stad en geniet van een geweldig spannende wedstrijd met fantastische spelers.

Milaan

Milaan is een stad die bekend staat om zijn twee legendarische voetbalteams, uitstekend eten en prachtige kunst. Bezoek het iconische San Siro-stadion in deze noordelijke stad, voordat deze legendarische locatie in 2026 na de Olympische winterspelen definitief wordt gesloten. Zorg er dus voor dat je hier bent geweest, nu het nog kan, anders zul je er zeker spijt van krijgen. Met AC Milan momenteel op de tweede plaats in de Serie A, dankzij doelpunten van Rafael Leão en Oliver Giroud, zijn deze 6-voudige Europese bekerwinnaars in fantastische vorm. Ga ze in actie zien op Valentijnsdag (14 februari) in de Champions League tegen Tottenham, die de uitgelaten sfeer in het San Siro zal proberen te temperen.  Iedereen die een voetbalreis naar Milaan maakt, zal het er geweldig vinden. Als je de authentieke voetbalervaring van een local wilt meemaken, ga dan een uur of twee voor de wedstrijd naar het San Siro en haal een broodje salumela (zoutvlees) en een biertje bij een van de vele kraampjes buiten het stadion. Dus, waar wacht je nog op? Boek nu bij ons je voetbalarrangement naar de stad Milaan en zorg voor een onvergetelijke ervaring met je geliefde.

Rome

De Italiaanse hoofdstad Rome is een van die steden die iedereen minstens één keer in zijn leven zou moeten bezoeken. Met twee grote teams, A.S. Roma en Lazio Roma, is er op cultureel en historisch gebied veel te zien. Enkele van de hoogtepunten hierbij zijn het fascinerende Colosseum, de Trevin-fontein of de Spaanse trappen, om er maar een paar te noemen. Wat de plaatselijke keuken betreft: voor de beste pizza’s kun je terecht bij Pizzeria Da Remo in de wijk Testaccio met hun authentieke pizza’s met een dunne bodem, die zowel bij de plaatselijke bevolking als bij toeristen populair zijn. Zorg er dan wel voor dat je er vroeg bij bent om een lange wachtrij te voorkomen. Wat het voetbal betreft, het Stadio Olimpico zorgt altijd voor een overweldigende sfeer in geluid en kleur en meer dan 70.000 toeschouwers. Met Lazio momenteel op de 5e plaats en gefocust op een Champions League-positie en Atalanta één plaats lager op de zesde plaats, lijkt een wedstrijd tussen deze twee teams op 11 februari een indrukwekkende strijd te gaan worden voor die cruciale Europese plek. Zorg voor prachtige herinneringen voor het leven en boek bij ons een voetbalweekendarrangement naar deze mooie stad Rome.  

Londen 

Londen is een stad waar je nooit genoeg krijgt van het ontdekken van nieuwe bezienswaardigheden en activiteiten. De iconische monumenten zijn nog steeds Buckingham Palace, Piccadilly Circus, Trafalgar Square en London eye. Maar voor degenen die van winkelen houden, is Oxford Street de populairste winkelstraat van Europa met een enorme verscheidenheid aan kleding en producten. Wat musea betreft zijn het National Science and Natural History Museum geweldig als je wat kennis wilt vergaren. En als je op zoek bent naar een vintage-vibe, ga dan naar de wijken Soho of Camden Town, waar je van de straatkunst, het goedkope eten en levendige markten kunt genieten. Natuurlijk is een reis naar Londen niet compleet zonder ten minste één van de verschillende eredivisieteams live mee te maken. Het hypermoderne Emirates-stadion van Arsenal is een prachtig stadion om van een voetbalwedstrijd te genieten en een echte aanrader. Op 15 februari neemt Arsenal het op tegen Manchester City in een cruciale wedstrijd om de titel. Wil je deze grote wedstrijd live in Londen zien? Boek dan snel een voetbalreis bij ons naar Londen om Arsenal te zien spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *